Жена будући министар просвете?

2 јуна, 2016

Влада Србије полако поприма обрисе. Засад је, како „Блиц“ сазнаје, скоро сигурно 10 нових министара, о осталима ће премијер Александар Вучић одлучивати у наредним данима.
b2854f9408c36bd49ce94e929167d5bf
Један од кључних момената од којих ће да зависи састав нове владе биће разговор Вучића и лидера СПС Ивице Дачића. Према нашим сазнањима, веће су шансе да СНС и СПС наставе сарадњу, под условом да социјалисти не буду тражили превише. У прилог томе говори и постизање договора о власти у Војводини и изречена јавна порука руководства СНС да „СПС није био захтеван партнер“.
Вучић се, како сазнајемо, са Дачићем и неколико високих функционера СПС срео недавно на једном неформалном скупу и тада им је поручио да очекују позив, али да не може још да им каже шта је понуда. Према првој варијанти, социјалисти би могли да добију једно од кључних министарстава и једно мање, као и да наставе да воде „Србијагас“. Према другој, постоји шанса да СПС-у буду поверена три мање значајна ресора.
Фотеље у влади требало би да задрже Зорана Михајловић, Душан Вујовић, Небојша Стефановић и Расим Љајић. Вања Удовичић ће наставити да води Министарство спорта, иако му је нуђено да замени Владу Дивца у Олимпијском комитету Србије.
Никола Селаковић ће највероватније остати у влади, али би могао да промени ресор. Велике су шансе да седне у фотељу Кори Удовички која би онда полако паковала ствари. Ресори правде и државне управе су повезани и морају тесно да сарађују, па би ова селидба Селаковића била најлогичнија.
Бранислав Недимовић, председник општине Сремска Митровица, скоро је сигуран на месту министра пољопривреде и он ће имати можда најтеже задатке у наредне четири године.
– Ту има много посла, много неискоришћених европских фондова који ће нам бити одузети ако не будемо понудили озбиљне пројекте, затим сарадња са Арапима… – каже извор „Блица“.
Александар Вулин се најчешће помиње као први кандидат за новог министра одбране, а Јадранка Јоксимовић као фаворит за фотељу министра дипломатије. Ипак, познато је да Вучић воли изненадна решења у зауставном времену, па не би било чудно да у последњи час исплива неко неочекивано име.
За здравство, просвету, правосуђе, културу и ресор рада, мандатар Вучић још тражи решења. Како „Блиц“ сазнаје, много кандидата се самоиницијативно нуди за ресор здравства уместо Златибора Лончара. Пред просветом су изазови и за тај ресор Вучић покушава да нађе неког стручног, с интегритетом, а волео би и да то буде жена. Судбина Ивана Тасовца је и даље неизвесна и зависи од тога да ли ће Вучић наћи неко ново име од угледа.
 
Извор: blic.rs
Уколико  буде постигнут договор да социјалисти поново буду део владајуће коалиције, велике су шансе да би њима могла да припадне управо просвета. У том случају у СПС би се за то место надметала чак три кандидата. Како сазнајемо, министар просвете у владама Мирка Цветковића и Ивице Дачића, Жарко Обрадовић радо би “обновио” своје место на челу овог ресора. Конкуренција му је потпредседница странке Славица Ђукић Дејановић, која је тренутно на челу клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић”, али и председница Извршног одбора СПС Дијана Вукомановић.
Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Жена будући министар просвете?

 1. LJ каже:

  Za prosvetu lice koje ima kurazi i znanja.
  jedino lice je dekan Tehnickog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Rade Doroslovacki.
  100% osoba koja ce vratiti dostojanstvo prosveti.

  1. Biljana каже:

   Verbicu nije nedostajalo kurazi i znanja nego su mu kolege iz vlade podmetali klipove. Tek kad ode pricace se koliko je toga uspeo da uradi. Mnogo vise od Obradovica koji je dokrajcio i ono malo ugleda sto preosta prosveti. .

  2. B. каже:

   E pa onda su šanse da on bude Ministar nikakve. Njima ne treba pametan i stručan, već zbunjen i poslušan. Neko ko gleda interes korporacija, privatnih firmi, a ne interes učenika, odnosno društva.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама