Dodeljene zahvalnice nastavnicima i supervizorima koji su pripremali časove na daljinu

Zahvalnice je dobilo ukupno 129 nastavnika i suprevizora, a na svečanosti koju je organizovala Školska uprava Kraljevo uručile su ih Slavica Jašić, načelnica odeljenja za poslove predškolskog i osnovnog obrazovanja, Jasna Radojičić, savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Bojana Marinković.

Tokom prethodne i ove školske godine, snimljeno je i dostupno na RTS planeti ukupno 263 časa za đake od I do VIII razreda osnovnih škola. Od ukupnog broja onih koji su dobili zahvalnice, 91 nastavnik je snimao časove, a tehničku podršku je pružio 21 nastavnik. Zadatak supervizora, kojih je 21, bio je da pregleda snimljeni materijal vodeći računa o kvalitetu prikazanog nastavnog sadržaja.

Rukovodilac Školske uprave, Bojana Marinković naglasila je da je baš ovaj dan prilika da se podsetimo najvećeg reformatora srpskog jezika, Vuka Karadžića i ujedno da se zahvalimo svima koji su u vreme pandemije profesionalno uložili dosta vremena i truda u cilju što kvalitetnije nastave, a to se odnosi i na snimanje časova.

Slavica Jašić je istakla da smo mi, pioniri ne samo u okruženju, nego i šire, jer smo uspeli da za relativno kratko vreme organizujemo nastavu na daljinu na svim nivoima, od predškolskog, preko osnovnog do srednjeg obrazovanja i to zahvaljujući predanosti i odgovornosti nastavnika.

Svečano obeležavanje Dana prosvetnih radnika nas je podsetilo da svi treba da budemo ponosni na prosvetne radnike, jer kako je rekla Slavica Jašić: „Ne treba zaboraviti da je u školama 20% populacije, a 100% naše budućnosti.“

Dodeli zahvalnica prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je istakao da su nastavnici tokom prethodne dve godine vredno radili pripremajući časove koje su učenici iz cele Srbije mogli da prate za vreme realizacije onlajn nastave. Gradonačelnik je istakao i spremnost nastavnika da se i u vanrednim situacijama ponašaju predano i odgovorno.

Svečanost obeležavanja Dana Prosvetnih radnika i uručivanja zahvalnica, upotpunile su muzičke numere koju su izveli učenici kraljevačke Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Milica Bošković i Novica Negovanović.

Izvor: Ministarstvo prosvete