Фондација Новак Ђоковић: Хајде да заједно отворимо нови вртић за 100 малишана у Нишу!

Пре него што вам ове празничне сезоне ваши костими суперхероја постану мали, замолићемо вас да их извучете из ормара, стресете са њих прашину, затегнете плашт – и кренете са нама на југ! Које год моћи да имате – добродошле су!

Прикључите се „Сезони даривања“ и подржите отварање вртића за 100 малишана у Нишу.

Да ли сте знали да у Србији тек свако друго дете има приступ квалитетном раном образовању? Како бисмо поправили ову статистику и подигли свест о значају улагања у рани развој, наш тим већ четврту годину заредом организује донаторску кампању “Сезона даривања“. Циљ овогодишње кампање, која ће трајати до 8. јануара, је прикупљање средстава за отварање вртића у Нишу. У овом граду постоји 1000 деце за коју нема места у вртићу. Због тога смо одлучили да обновимо оронулу зграду Месне заједнице „Божидар Аџија“ у општини Медијана и отворити вртић који ће уписати 100 нове деце у четири радне собе.

Према речима Јелене и Новака и у складу са циљевима одрживог развоја, основни циљ је да у наредних 10 година свако дете у Србији има приступ вртићу, на шта ће отварање новог вртића директно утицати:

„Без обзира на још једну изазовну годину за нама, наш примарни циљ и даље је улагање у децу и њихову будућност. Наша земља пуна је правих малих бисера, али нажалост, многи од њих немају приступ раном образовању, како у селима – тако и у градовима. Ова година додатно је показала колико је важно да деца похађају вртић, нарочито у ситуацији када су родитељи принуђени да раде од куће, па нису у могућности да се адекватно посвете деци. Међутим, не треба заборавити да има и оних који немају могућност да иду у вртић ни у нормалним околностима. Зато нам је ове године циљ отварање новог вртића у Нишу који ће примити укупно 100 малишана. За овај град нас везују дивне успомене и срећни смо што ћемо, прикупљањем средстава и уз вашу помоћ, отворити прелеп, савремен вртић који ће омогућити деци и њиховим породицама да сањају велике снове! Хвала вам на подршци и поверењу. Идемо напред заједно, у још једну победу!“ – изјавили су Новак и Јелена Ђоковић.

Како можете да се придружите кампањи?

1. Донирајте

Кликом на овај линк, можете подржати нашу кампању донирањем, доприносећи притом остварењу жеља многих Нишлија – #OneWishForNis. Позовите пријатеље, породицу, колеге и направите од донирања праву малу авантуру – осим донирања, можете основати свој Fundraising тим или се прикључити постојећем. Ваше мало њима може значити много! Не заборавите да нам уз донацију и напишете пар речи зашто сте изабрали да подржите нашу кампању и зашто је за вас значајно улагање у рани развој. Заједно делимо важну поруку за све!

*Ако послујете као правно лице на територији Републике Србије, пишите нашем тиму за односе са донаторима на giving@novakdjokovicfoundation.org и информишите се како званично можете подржати нашу кампању.

2. Пошаљите СМС

Уколико нисте обожаватељ онлајн донирања, такође можете донирати путем СМС-а. За све кориснике А1, Теленор и МТС мобилних оператера отворен је посебан хуманитарни број 2205, који симболично представља датум Новаковог рођендана, а цена поруке износи 100 динара.

3. Подели вест о нашој кампањи

Пратите приче из Ниша на нашем блогу, ФБ, Твитеру, Инстаграму, и ЛинкедИну. Поделите их на својим друштвеним мрежама и позовите пријатеље да се прикључе. Не заборавите да на објавама тагујете наше профиле и оставите ознаку #OneWishForNis. На тај начин нам помажете да ширимо нашу НДФ породицу и да се приче из Ниша далеко чују.

Хвала вам на указаном поверењу свих ових година. Хајде да и овог пута заједно стигнемо до циља и да изградимо бољу будућност за више од 100 деце у Србији!

Аутор: Фондација Новак Ђоковић