ВЕЛИКА промена на Инстаграму: Од данас, тинејџери више НЕ могу да користе ову мрежу као до сада – прелазе на ТИНЕЈЏЕРСКЕ налоге са много више ограничења

Foto: IG ScreenShot

Директор Инстаграма Адам Мосери познат је по томе што на свом налогу на овој друштвеној мрежи често даје кратке и корисне савете, одговара на питања пратилаца, али уједно и дели с њима новитете у начину на који функционише Инстаграм.

Велика новост коју је данас поделио јесте и да ће друштвена мрежа на чијем је челу увести нешто ново – сви тинејџери добиће другачије налоге са много више ограничења.

„Данас уводимо једну значајну промену и ново искуство за кориснике Инстаграма, а то су тинејџерски налози. Тинејџерски налози дизајнирани су тако обезбеде аутоматску заштиту за тинејџере и дају родитељима мало мира.“ – казао је CEO Инстаграма Адам Мосери.

Он каже да врло често разговара с родитељима о томе шта их брине када је реч о дигиталном присуству њихове деце и да се ту углавном издвајају три кључне ствари.

„Прво, ту је брига о томе ко све може да ступи с њиховом децом у контакт. На другом месту је садржај који им може бити пласиран и на трећем колико времена проводе онлајн.“ – објаснио је Мосери.

Тинејџерски налози су, каже он, креирани управо да реше ова три проблема, а да родитељи не морају да се тиме додатно баве.

„Све функционише тако да ћемо већ од данас све који по узрасту спадају у тинејџере аутоматски пребацити на тинејџерске налоге. То значи да ће имати знатно строжа правила коришћења и нека подешавања која ће аутоматски бити другачија и рестриктивнија. Свако млађи од 16 ко користи Инстаграм та подешавања моћи ће да промени само уз дозволу родитеља.“ – казао је директор Инстаграма.

Он каже да постоји много подешавања која су сада другачија, али као најважније издваја следеће: налози ће им, хтели они то или не, бити приватни. Затим, поруке неће моћи да им шаље нико непознат, већ само људи с којима су повезани. Такође, осетљиви садржај који ће Инстаграмов алгоритам препознавати као неприкладан неће им бити пласиран, а након 60 минута коришћења платформе у једном дану, добиће упозорење да је време да напусте Инстаграм за тај дан.

„Наравно, за оне родитеље који желе више да се укључе, постоји читав низ алатки за родитељску контролу у подешавањима.“ – истиче Адам Мосери.

Питате се, сигурно, како ће то решити проблем оних тинејџера који су приликом отварања својих налога лагали о годинама. Мосери каже – активно радимо на томе да и тај проблем решимо како би и они добили рестриктивнија подешавања.

– И ја сам тата, па зато сматрам да је ова промена коју смо направили за Инстаграм врло значајна и нешто је на шта сам изузетно поносан. – казао је Мосери.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Adam Mosseri (@mosseri)