Šarčević najavio: Zapošljavanje prosvetnih radnika koji na stalni posao čekaju od 2014.

8 januara, 2020

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je raspisivanje konkursa za zapošljavanje u prosveti na upražnjenim radnim mestima gde zaposleni rade na određeno vreme, preneo je N1.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je Šarčević, posle sastanka sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Granskog sindikata Nezavisnost, rekao da je cilj u narednom periodu zapošljavanje “što više prosvetnih radnika koji na stalni radni odnos čekaju od školske 2014-2015. godine”.

Ministar je istakao da je prosveti “potreban kvalitet, ali i motivisani zaposleni.”

Predstavnici sindikata su, kako je navedeno u saopštenju, saglasni da se na ovo dugo čekalo i podržavaju Ministarstvo u ovoj inicijativi, a najavili su da će u narednom periodu raditi i na ostalim segmentima unapređenja sistema rada u prosveti.

Izvor: Nedeljnik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Šarčević najavio: Zapošljavanje prosvetnih radnika koji na stalni posao čekaju od 2014.

  1. Nikola Pešić kaže:

    Ljudi da li ste svesni koliko ćete veliki problem napraviti i ostaviti ljude koji su već stari i nemoćni. Moramo prvo mrežu škola da uradimo da se povuku radnici kako treba i kako mora da se uradi da postoji realna slika školstva pa onda zapošljavanje. Šta će se desiti kad od septembra posle mreže škola a nakon primanja u radni odnos ostanu bez posla ogroman broj ljudi?
    Molim Vas i sindikate i sve da prvo uradi ministarstvo novu mrežu škola pa tek onda da zapošljava nove ljude na onim mestima koja tada realno i budu slobodna.

  2. Ruza kaže:

    Sta sa onima koji čekaju pre 2014-e godine?!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama