Апликација која спречава децу да игноришу поруке родитеља

јануар 05 17:39 2018

Британац Ник Херберт је осмислио и направио “ReplyASAP”, апликацију која закључава дечји мобилни телефон све док не одговоре на поруке родитеља. На то га је навео његов син Бен, који је свој телефон упорно носио са утишаном звоњавом, па или не би чуо или би намерно игнорисао поруке свога оца.

Херберт је покушао да нађе апликацију која би се “пробила” кроз утишани начин рада телефона и привукла Бенову пажњу. Кад му то није успело, одлучио је да направи сопствену апликацију.

Да би функционисала, апликација мора да буде инсталирана и на телефону пошиљаоца и на телефону примаоца. Када је корисник отвори, у њој напише поруку и пошаље је. По пријему поруке оглашава се гласан аларм, а апликација потом закључа екран све док прималац не пошаље одговор.

Слање порука је бесплатно, као и апликација, ако се користи у комуникацији само са једном особом. За више особа, коришћење се наплаћује.

“ReplyASAP” је за сада доступан само за Андроид платформу.

Извор: Б92

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.