Април је месец књиге – ево неких попуста које не смете пропустити

април 02 21:11 2017

Која је била ваша омиљена док сте били дете? С којим сте јунацима путовали у удаљене пределе, у свемир, кроз пустињу и прашуму или макар у оближњи парк, где се увек дешавају најзанимљивије згоде у дечјем универзуму? Који су то стихови којих се присећате док цупкате малог рођака у крилу и које су то илустрације чији вам се сваки детаљ урезао у памћење?

Често заборављамо на то колико су књиге и сликовнице значајне за свако срећно детињство и колико је читање важно за децу. Стручњаци кажу да само 15 минута читања дневно помаже целокупном дететовом развоју. Није битно да ли је то читање пред спавање, у току дана, у парку или у неком посебном кутку – важно је само читати с дететом сваког дана у години. Ако бисмо морали да издвојимо месец у којем су књига и читање у средишту пажње, био би то април.

Од 1967. године сваког 2. априла прославља се Светски дан дечје књиге. На тај дан 1805. године рођен је Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу. Још један значајан датум јесте 23. април – Светски дан књиге и ауторских права – који се обележава на дан смрти двојице великих писаца: Шекспира и Сервантеса.

Издавачка кућа за децу Креативни центар обележиће ове значајне читалачке датуме посебним акцијама.

Пет викенд-акција у априлу

Велика викенд-акција, која се иначе одржава сваког другог викенда, током априла вас очекује сваког викенда. Од петка до уторка потражите осам књига на попусту од 50% (само на сајту www.kcknjizara.rs и у Клубу књижари Креативни центар, ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд).


Изложба посвећена гаврану и лисици

Све љубитеље књига овог априла очекује и нешто што ће бити подједнако занимљиво и великим и малим читаоцима – до 19. априла трајаће изложба илустрација Душана Павлића Стилске игре у Галерији Атријум Библиотеке града Београда (Кнез Михаилова 56). Посетиоци ће моћи да виде преко 60 одабраних илустрација великог формата из награђених књига Стилске игре и Стилске игре 2, које је написао Симеон Маринковић, а илустровао Душан Павлић, један од најбољих српских илустратора и ликовни уредник Креативног центра.

Ове вишеструко награђене књиге које славе игру и радост стварања штиво су у којем ће уживати и деца и њихови родитељи. У Стилским играма свима добро познату басну о гаврану и лисици писац и илустратор представили су текстом и цртежом у више од 150 стилских варијаната: од вести у жутој штампи до сонета, романсе, химне, бећарца, модернистичке приче, репа, блуза итд.

Попуст на награђене књиге Креативног центра

Током трајања ове изложбе припремили смо посебну акцију за наше читаоце – попуст од 30% за куповину књига Стилске игре и Стилске игре 2, који важи за куповину преко сајта www.kcknjizara.rs/akcije и у Клубу књижари Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд).

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.