Беч уводи улице у којима “предност” има дечија игра

август 19 13:22 2017

“Улице у којима деца имају право предности” нови су пројект Града Беча где ће одабране улице, у саобраћај.

Извор: Shutterstock

 

На бечке улице за игру позвани су сви – родитељи, деца, баке и деде – а цели програм осмислили су и воде професионални педагози који ће децу анимирати да се укључе у разне игре, почевши од игара с лоптом, жонглирања, прескакања ужета па све до креативних радионица, саопштиле су власти тог града.

Биће организовани и полигони, где ће деца уз моћ волонтера моћи без страха да уче да возе бицикле.

“Улица за игру” начин је да се јавни простор грађанима понуди на нови начин, истиче члан бечке градске канцеларије за младе Јурген Чернохорски.

„Беч је један од најбрже растућих градова, стога је неопходно смишљати и нове начине коришћења јавног простора. На тај начин се побољшава квалитет живота у граду, а у центру свега је улица као место састанка и дружења. Место, где се суседи могу боље упознати, попричати или попити кафу“, додаје тај званичник.

Извор: N1

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.