Деца учитељице Кит – филм који би требало да погледа сваки наставник

јун 06 13:23 2018

У оквиру фестивала европског дугометражног документарног филма „Седам вличанствених”, који се ове године одржава у Комбанк дворани од 08. до 14. јуна, приказује се и награђивани холандски филм „ДЕЦА УЧИТЕЉИЦЕ КИТ” који је изузетна филмска студија педогошког рада, а посебно бисмо га препоручили просветним радницима, педагозима и студентима педагогије.

Ова дирљива филмска прича, без интервјуа и наратора, уводи нас у узбуркани свет малих, неодољивих, харизматичних хероја који су управо стигли у једно мало место у Холандији и ушли у учионицу једне обичне основне школе. За њих је то све ново и збуњујуће, они су неприлагођени, преосетљиви и уплашени. Али као и сва деца, и они су и немирни, и неваљали, и неукротиви, и њихова маестрална учитељица Кит својим задивљујућим вештинама врсног педагога од првог тренутка започиње велику битку. Битку у којој су поред учења и знања узајамно поштовање и достојанство врхунски циљеви.

Дискретно сниман у нивоу детета током периода од годину дана овај филм је прича о радости и искуствима која мењају децу и обликују њихов свет.

Аутори филма, искусни пар холандских документариста, Петра Латастер Чиш и Петер Латастер, савршено изабраним учесницима, сјајно ухваћеним тренуцима и с пуним осећањем за емоције, стварају дирљиве секвенце школских дана и дискретно граде ток једне школске године. Они стварају бриљантну визуелну студију о учењу и сазревању и о важности и значају оних који спремају друштво будућности.

Додатне информације о филму и ауторима можете видети на сајту фестивала

У наставку погледајте трејлер за филм:

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.