Министар просвете: Повећање плата од шест одсто је највише што се могло

новембар 23 19:28 2016

Повећање од шест одсто је максимално што смо у овом тренутку могли, а да истовремено веће зараде добију и запослени у науци, и ученичком и студентском стандарду – поручио Младен Шарчевић

sarcevic

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић је данас приликом разговора са представницима репрезентативних синдиката изјавио да је повећање плата у просвети од шест одсто максимум који је могао да издејствује.
“Повећање од шест одсто је максимално што смо у овом тренутку могли, а да истовремено веће зараде добију и запослени у науци, и ученичком и студентском стандарду. Просвета је сада добила више од свих осталих сектора, тако ће бити и приликом сваког наредног повећања, јер образовање је један од приоритета Владе”, рекао је Шарчевић, саопштило је његово министарство.

Министар је разговарао с представницима Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Гранског синдиката просветних радника Србије “Независност” и Синдиката радника у просвети Србије, који су га обавестили о захтевима запослених у просвети, пре свега за повећање плата и за исплату новогодишњих награда.

Шарчевић је синдикалцима рекао да је увек спреман за дијалог и договор, али да се морају уважавати могућности државе.

Саговорници су се сагласили да Србија има гломазан образовни систем који финансије не могу да прате и да су неопходне свеобухватне реформе.

“Заједнички рад на збрињавању технолошких вишкова показао је да можемо да сарађујемо веома ефикасно“, закључио је министар и истакао да је он није само представник Владе, већ и представник запослених у образовању.

Шарчевић је позвао представнике синдиката да се активно укључе у реформу образовања, пре свега у доношење нових прописа.

 

Извор: Бета

  Categories:
напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.