Možete li da zamislite detinjstvo bez klikera i lastiša?

maj 14 15:03 2017

 
Čega se igraju deca danas? I ko je zadužen za to da im objasni zašto su klikeri važna i uzbudljiva igra. Zašto nema detinjstva bez lastiša i školica, i kako su škole izgledale nekada kada su svi nosili istu odeću?

Bez obzira kada ste rođeni, detinjstvo je većini ljudi najlepši deo života. Ali što nevinije detinjstvo to je i lepše, zar ne? U tom smislu, nije li detinjstvo nekada bilo mnogo bezbrižnije i neopterećenije?

Sećate li se kako se sa slašću užinalo parče hleba, mast i aleva paprika. A da ne pričamo o tome da je trouglasti jogurt i viršla iz crvenog kioska bila premija!

Nekada su se deca oblačila isto, ne samo zbog kecelja, već i zbog toga što izbor nije bio toliko veliki. I nisu se merila ni po modelu patika ni po modelu mobilnog telefona. Telefona nije bilo, a patike su uglavnom bile startasice. A za fizičko? Čuveni trikoi!

Celi komšiluci nekada su bili sigurni parkovi za igranje. Majke su se samo dovikivale preko prozora da ustanove gde se grupa vesele, uprljane, glasne dece nalazi. Naravno nema galame od 2 do 5 – tako nalaže kućni red!

A kakav je tek bio televizijski program za najmlađe. Čuveni Timoti Brajton osmislio je i režirao „Neven“ i „Poletarac“ na čije nam se prve taktove uvedne špice odmah razvuče osmeh.

Dakle, ako imate klince, ugrabite barem malo vremena i pođite sa njima napolje. Objasnite im kako se igra aračkinje baračkinje, kako se bira teren za klikere, kopa rupa i kako se osvaja najveći broj staklenaca.

Naravno, nema đidanja!

 

Izvor : Blic

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.