Расписан 33. литерарни конкурс „Дани дечје поезије и прозе“ Драгинац

септембар 28 14:35 2018

Овог октобра одржаће се већ традиционална, 33. манифестација „Дани дечје поезије и прозе“ у Драгинцу, малој варошици у Западној Србији. Драгинац је место страдања цивила у Другом светском рату и ови литерарни сусрети основаца настали су као својеврстан меморијал, а сама манифестација спада у ред наших најзначајнијих у области дечјег стваралаштва основаца.

Основна школа „14.октобар“  и град Лозница расписали су наградни литерарни конкурс. Право учешћа имају ученици основних школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Рок за достављање песама или прича, откуцаних у три примерка на српском језику је 6. октобар.

Како се наводи у конкурсу, траже се необјављени радови, потписани пуним именом и презименом, тачним називом и адресом школе коју ученик похађа.

Стручни жири ће доделити прве три награде за поезију и прве три награде за прозу. Такође, похвалиће по десет аутора песама, прича и најуспешнијих школа на конкурсу.

Сви награђени ученици добиће књиге и дипломе, а у октобру ће са својим наставницима српског језика, односно учитељима бити гости и учесници књижевне манифестације „Дани дечје поезије и прозе“, која ће се ове године одржати у суботу 13.октобра под покровитељством града Лознице.

Радове слати на адресу:

ОШ»14.октобар» 15311 Драгинац

Са назнаком «ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ»

Контакт телефони: 015/854-042, и 015/854-112 и имејл адреса os.14.oktobar@gmail.com

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.