Шарчевић о новим плановима оптимизације мреже школа и предшколских установа

октобар 13 15:43 2016

Заjедничка радна група Mинистарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Београда, коjа ради на оптимизацији мреже школа у Београду, одржала је данас радни састанак.

sastanak-sarcevicНа састанку je разговарано о акционом плану оптимизације мреже предшколских установа и школа на територији града Београд.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да је неопходно обезбедити  најбоље услове за децу и ученике, али да је потребно сагледати и све чиниоце, обухват деце, листе чекања како би се донело најбоље решење. Министар Шарчевић је навео да је оптимизација мреже школа неопходна и да се њом неће нарушити стандарди квалитета рада образовних установа.

Oн jе истакао да ће се посебно водити рачуна о нижим узрастима, предшколцима и млађоj школскоj деци.

Синиша Мали, градоначелник Београда, рекао је да је потребно предлог мреже школа на териториjи Београда урадити што пре и да ће се оптимизациjом створити више места за малишане у вртићима. Он је додао, да ће се на таj начин сваком детету у граду омогућити да има jеднаке услове за образовање.

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.