10 poznatih ličnosti sa diplomom psihologije

9 februara, 2015

1. Gloria Estefan

Alberto Tolot Photoshoot for 'The Essential Gloria Estefan' (05)

Poznata pevačica, 1978. godine diplomirala je psihologiju na Univerzitetu u Majamiju, i kako izvori navode, želela je da bude dečji psiholog (Dr. Glo).

2. Hugh Hefner

hugh-hefner-playboy

Hju Hefner, osnivač Playboy magazina, prvo je studirao na Chicago Art Institutu, a zatim se prebacio na Illinois Univerzitet na kom je stekao diplomu psihologa, 1950.godine. Tada je upoznao je i svoju prvu ženu, Mildred Williams (1949. godine). Verovatno mu je znanje tokom studija i pomoglo da još bolje upozna mušku psihu 😉 . Zanimljiv je podatak da je i Crystal Harris, njegova sadašnja supruga (mada ko bi to ispratio), takođe studirala psihologiju na San Diego State Univerzitetu. Napustila je studije kako bi se preselila u čuvenu Playboy palatu:

3. Katharine Hepburn

katharine_hepburn_71503-1600x1200

Oskarovka Ketrin Hepbern je stekla svoju bačelor diplomu psihologije na Bryn Mawr koledžu.

4. Natalie Portman

Natalie_Portman

1999. godine upisala je studije psihologije na Harvardu (već je bila poznata glumica), a diplomu je stekla 2003.

Na Harvardu je bila asistent u istraživanjima profesora Alana Dershowitza

Nekoliko profesora se oglašavalo u medijima i povezivalo njen akademski i profesionalni uspeh

Takođe je istakla i koliko joj je diploma psihologije pomogla da se ostvari u ulozi Ines (u filmu Goya’s ghosts): “I talked to my old professor – she had worked a lot with female prisoners – and she gave me a lot of the common personality disorders you find in women who have spent time in prison.”

5. Ted Bandy

080411_al_bundy_640

Iznenađenje, iznenađenje! Serijski ubica, Ted Bandy, upisao je studije psihologije sredinom 70tih godina. Naravno, bio je jedan od najboljih studenata. 1971. je počeo da radi u Sijetlu, u kriznom centru za prevenciju suicida (telefonsko savetovalište).

Inače, Bandija je kao potencijalnog osumnjičenog među prvima je prijavio jedan od njegovih profesora.

6. Monica Lewinsky

1372175047000-Monica-L

Kad več pričamo o iznenađenjima, i Monica Lewinsky se nakon dobro poznatog seksualnog skandala, povukla iz javnosti, preselila u London i završila master studije iz socijalne psihologije. Naslov teze je bio: „In Search of the Impartial Juror: An Exploration of the Third-person effect and Pre-Trial Publicity“. Osnovne studije psihologije je zavrsila 1995. godine u Portlandu, na Lewis & Clark koledžu.

7. Jon Stewart

Jon Stewart

Poznati američki komičar i satiričar, 1984. godine je diplomirao psihologiju na William and Mary koledžu. Pre toga, dve godine je pohađao studije hemije

8. Lil Wayne

LilWayne1-Karen-Civil

Lil Wayne očigledno nije više toliko mali kako ga mnogi pamte. Diplomu psihologa stekao je na Phoenix Univerzitetu, ali putem online kurseva.

9. Marcia Cross

marcia-cross21

Zvezda serije Očajne domaćice, 2003. godine stekla je master diplomu kliničkog psihologa na Los Angeles’ Antioch Univerzitetu. Tačnije, 1997. godine, nakon šest godina snimanja, napušta seriju Melrose Place, kako bi nastavila da se obrazuje. Izjavila je: “I have my master’s in psychology. I’m endlessly interested in people, their journeys and their souls. I’m not sure what I will do with it.” U slobodno vreme, Marcia uprkos glumačkoj karijeri, nastavlja da prati svoju strast za psihologijom.

10. Natalie Cole

Natalie-Cole-001

Natalie Cole je od 1972. godine diplomirani dečji psiholog (Univerzitet u Masačusetsu). Međutim, umesto karijere psihologa odlučila se za umetnost, kao svoju prvu ljubav.

Autor: Sanja Dutina

Izvor: psihobrlog.wordpress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


4 komentara na "10 poznatih ličnosti sa diplomom psihologije

 1. Teodora kaže:

  Da li je psihooski, da ucitelj Stojan Cvetkovic u OS ,,Bora Stankovic,, u Kleniku ucenika kome ne predaje S.T. hvata za gusu, a onda uz odobrenje VD direktora Danijele Jovic i ucitelja Nebojse Filipovica petaci se na svojstven psiholoski nacin uciteljima ubedjuju i daju izjave policiji bez prisustva roditelja i po nalogu dvoje navedenih svedoce u korist davitelja djaka. I da je doticni ucenik S.T. kriv, a nije koje pravo ucitelju da ga hvata za gusu. Molim da se zastite ova deca od bahatosti pomenute trojke er nije prvi put da se ucenici u ovoj skoi zlostavljaju, a kako su deca sa sela i ne znaju svoja prava sve ostane ispod tepiha.

  1. Ucitelj kaže:

   Strasno,molim Vas kakva je ovo drzava, jel postoji zakon za decu iz tog sela Klenike, brza suspenzija ucitelja, takvima treba zabtup sraniti pristup skoli!!!

 2. Kolegenica iz Leskovca kaže:

  Dakle svako nam dans vodi skolu, pomenuta VD je sa mnom studirala i ispite joj tadasnji decko inace profesor koji joj je predavao u srednjoj skoli i koga je razvela zavrsavao ispite, mi studenti smo samo gledali i cudili se a danas se cudim kakav je sistem vrednosti kad takva osoba vodi skolu, koji primer ima da, da ucenicima, primer rasturacice brakova.

 3. Roditelj djaka IV razreda skole kaže:

  I istoj skoli se prikriva mesto zamene za ucitelja do povratka istok od funkcije zamenika direktora, ko stiti nadlezne iz te skole?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama