700.000 евра за школе и вртиће широм Србије, од Новак Ђоковић фондације

13 јуна, 2016

Новак Ђоковић фондациjа до краjа године реализоваће 20 проjеката коjима ће бити покривено више од 5.000 малишана у 20 градова широм Србиjе, а за те потребе биће издвоjено око 700.000 евра, наjавила jе данас национална директорка те фондациjе Jелена Ђоковић.
Djokovic„Примили смо више од 1.400 приjава за конкурс, наша деца одрастаjу и школуjу се у веома лошим условима, потребан jе намештаj, прозори, дидактички материjал, греjање, игралишта, тоалети… Oд 1.400 проjеката, прихватили смо 20 и то говори само колико jе тек остало да се инвестира”, рекла jе Ђоковић на конференциjи за новинаре.
Прецизирала jе да су ти проjекти изабрани на конкурсу у периоду од 20. октобра до 20. децембра прошле године, те да ће средства бити уложена у реконструкциjу и адаптациjу предшколских и школских обjеката, као и набавку неопходног намештаjа и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србиjе.
„Tрудили смо се да изаберемо оне школе у коjима деца похађаjу предшколске програме у веома тешким условима и желели смо то да променимо набоље. Oво jе прилика да позовем све поjединце и компаниjе да размишљаjу о будућности наших наjмлађих и помогну како би деца сањала велике снове”, рекла jе Ђоковић.
Истиче да jе пуно времена и труда уложено како би се направио наjадекватниjи избор предшколских и школских установа коjе ће у наредних неколико месеци бити реконструисане, сређене и опремљене.
„Веруjемо да ће инвестициjе омогућити да 5.000 малишана из 20 градова, у коjима ће се реализовати проjекти, добију боље услове одрастања”, рекла jе Ђоковић.
Новак Ђоковић фондациjа од 2012. до данас уложила jе више од три милиона евра, проjектима те фондациjе обухваћено jе више од 6.500 деце и до сада jе уређено 14 школа.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "700.000 евра за школе и вртиће широм Србије, од Новак Ђоковић фондације

 1. ЈК каже:

  “„Веруjемо да ће инвестициjе омогућити да 5.000 малишана из 20 градова, у коjима ће се реализовати проjекти, добију боље услове одрастања”, рекла jе Ђоковић.” Свака част породици Ђоковић и светском великану”Новаку”,Бољи услови су потребни и деци са села,Она су често”заборављена”,Дете је дете,свако на свој начин,

 2. milica каже:

  Postovani Novace,Vi zaista znate sta su prave vrednosti, deca.Cestitam na velicini Vaseg srca uma i odluka.Svaka cast za izbor ulaganja i investicija ,to svakako nosis iz svoje porodice.Postovanje i pozdrav

 3. milica каже:

  Postovani Novace, To je nasa buducnost.svaka cast na izboru za investiranje.Cestitke za sve sto cinite za svoju zemlju za nassu sadasnjost i budicmost.Postovanje Porodici Djokovic odatle sve potice.

 4. Бариша каже:

  Један је Новак, здраво био 100 година и сви твоји, живели и срећни били!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама