Ломе се копља одлуке за најмлађе школарце

Седница Кризног штаба заказана је за понедељак до када су орочене пооштрене мере које су на снази, а према неким најава поједине услужне делатности могле би да отворе врата као што су фризери, козметичари, различите врсте занатлија попут обућара, бравара…

Foto: Canva

О томе је  говорио и епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон, који је изјавио у емисији на ТВ Хепи да неке нелогичности постоје, али да је у једном тренутку морало да се пресече.

– О свакој посебној делатности ћемо причати и расправљати. Нису у питању интереси појединих групација имамо тих пет дана, после тога ћемо видети да ли може да се коригује – рекао је др Кон, одговарајући на питање како је могуће да продавнице раде, где може стати велики број људи, док рецимо у фризерским салонима може да уђе једна или две особе.

Др Кон је такође у ранијим изјавама за медије објаснио да је неопходно да мере буду на снази 14 дана.

Такође, остало је још да се прецизира и да ли ће од понедељка, 22. марта, и млађи основци прећи на онлајн наставу, с обзиром на то да се због британског вируса који је постао доминантан у нашој земљи, корона шири и међу млађом децом.

Како сазнајемо, одлука о најмлађим основцима и на који ће начин похађати наставу биће донета сутра након разговора чланова Владе са медицинским делом Кризног штаба.

Иницијатива да се још једном размотри прелазак најмлађих основаца на онлајн наставу покренули су премијерка Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић. Они се слажу да због проблема које имају родитељи јер морају на посао, а деца не могу да остану сама кући, треба још једном ставити на сто предлог штаба да и најмлађи похађају наставу онлајн.

Премијерка и министар сматрају да ђаци од првог до четвртог разреда ипак треба да иду у школу. Посебно се овај став односи на прваке и други разред. Међутим, одлука није донета на данашњој седници Владе јер ће бити одржане још једне консултације са докторима у Кризном штабу.

Извор: Блиц