Lome se koplja odluke za najmlađe školarce

18 marta, 2021

Sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak do kada su oročene pooštrene mere koje su na snazi, a prema nekim najava pojedine uslužne delatnosti mogle bi da otvore vrata kao što su frizeri, kozmetičari, različite vrste zanatlija poput obućara, bravara…

Foto: Canva

O tome je  govorio i epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, koji je izjavio u emisiji na TV Hepi da neke nelogičnosti postoje, ali da je u jednom trenutku moralo da se preseče.

– O svakoj posebnoj delatnosti ćemo pričati i raspravljati. Nisu u pitanju interesi pojedinih grupacija imamo tih pet dana, posle toga ćemo videti da li može da se koriguje – rekao je dr Kon, odgovarajući na pitanje kako je moguće da prodavnice rade, gde može stati veliki broj ljudi, dok recimo u frizerskim salonima može da uđe jedna ili dve osobe.

Dr Kon je takođe u ranijim izjavama za medije objasnio da je neophodno da mere budu na snazi 14 dana.

Takođe, ostalo je još da se precizira i da li će od ponedeljka, 22. marta, i mlađi osnovci preći na onlajn nastavu, s obzirom na to da se zbog britanskog virusa koji je postao dominantan u našoj zemlji, korona širi i među mlađom decom.

Kako saznajemo, odluka o najmlađim osnovcima i na koji će način pohađati nastavu biće doneta sutra nakon razgovora članova Vlade sa medicinskim delom Kriznog štaba.

Inicijativa da se još jednom razmotri prelazak najmlađih osnovaca na onlajn nastavu pokrenuli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Oni se slažu da zbog problema koje imaju roditelji jer moraju na posao, a deca ne mogu da ostanu sama kući, treba još jednom staviti na sto predlog štaba da i najmlađi pohađaju nastavu onlajn.

Premijerka i ministar smatraju da đaci od prvog do četvrtog razreda ipak treba da idu u školu. Posebno se ovaj stav odnosi na prvake i drugi razred. Međutim, odluka nije doneta na današnjoj sednici Vlade jer će biti održane još jedne konsultacije sa doktorima u Kriznom štabu.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Lome se koplja odluke za najmlađe školarce"

  1. Aleksa kaže:

    Ma, nema veze što je korona među mlađom populacijom. Neka premijerka i ministar još jednom razmisle i obećaju roditeljima da će učitelji i za vikend da rade ako im je potrebno da odu negde bez dece.
    Sram vas bilo!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama