Министарство просвете о поштовању здравствених услова матураната приликом предаје листе жеља

Министарство просвете подсетило је данас родитеље малих матураната да приликом попуњавања и предаје листе жеља воде рачуна о томе да ли њихови дете испуњава здравствене услове за изабрани смер.

„Поштовани родитељи,

Подсећамо вас да је приликом избора образовних профила у листи опредељења, препоручљиво да искажете опредељења за образовне профиле за које ученик испуњава здравствене услове. Напомињемо да се ученик, који буде распоређен на одређени образовни профил који НИЈЕ „покривен“ потврдом о испуњењу здравствених услова, неће моћи уписати на тај образовни профил, а такође неће моћи ни да поднесе нову листу жеља у другом уписном кругу.“Подсећамо вас да је приликом избора образовних профила у листи опредељења, препоручљиво да искажете опредељења за образовне профиле за које ученик испуњава здравствене услове. Напомињемо да се ученик, који буде распоређен на одређени образовни профил који НИЈЕ „покривен“ потврдом о испуњењу здравствених услова, неће моћи уписати на тај образовни профил, а такође неће моћи ни да поднесе нову листу жеља у другом уписном кругу.

Листу опредељења је могуће поднети до четвртка 27.6. до 15:00 часова. То значи, да родитељ/дзз до тог рока може поништити постојећу (евидентирану) листу опредељења, а потом унети нову. Ограничење у броју поништавања и подношења нове листе жеља не постоји.“