Отказале климе у појединим одељењима ГАК Народни фронт: „Ниједна пацијенткиња се током визите није пожалила, ни тамо где климе не раде.“

ГАК Народни фронт доставио је обавештење здравственој инспекцији Министарства здравља у ком наводи да је услед екстремних температурних услова и максималног коришћења система, дошло преоптерећености свих система за хлађење, а што је довело до енормног оптерећења електро мреже и отказивања система за хлађење у појединим деловима одељења клинике.

„Услед наведеног били смо принуђени да пређемо на алтернативне системе хлађења, применом вентилатора, затамњивањем просторија, проветравањем просторија, стављањем влажних компреса на прозоре, чиме је обезбеђено довољно расхлађење соба уз нормалну влажност“, наводи се у саопштењу ГАК, преноси Н1.

Помоћник директора за медицинске послове и Начелник одељења одржавања објеката и опреме су обишли сва одељења Клинике 10. јула, а од 15. јула, директор са начелницима, свакодневно обилази одељења, односно све собе и све пацијенткиње које су стационарно збринуте у ГАК „Народни фронт“, при чему је констатовано да су све пацијенткиње и новорођена деца у добром стању, збринута и под опсервацијом особља, а да ни једна пацијенткиња током визите није изразила незадовољство, односно упутила приговор због температурних услова, ни у деловима одељења у којима је дошло до отказивања система за хлађење, па се прешло на наведене алтернативне мере.

Екипе сервисера тренутно, као и свих претходних дана, како наводе из клинике, врше поправку и контролу система за расхлађивање и контролу електричне мреже у ГАК „Народни фронт“, а у очекивању неопходних резервних делова, надамо се да ће проблем бити решен у најкраћем могућем року.

„Напомињемо да у највећем делу Клинике системи за хлађење функционишу пуним капацитетом и да се температура на Клиници може назвати контролисаном и подношљивом, као и да се процес рада на Клиници обавља неометано без застоја“, наводи ова клиника.

Родитељски портал Бебац упутио је Министарству здравља, Министарству за бригу о породици и демографију, Народној Скупштини и председнику Владе апел за промптну санацију расхладних система у породилиштима.

Извор: Н1