Родитељи заборавили дете на одморишту на ауто-путу у Хрватској

Foto: Canva

Хрватски полицајци пронашли су 11-годишњу девојчицу коју су родитељи, страни држављани, заборавили на одморишту на ауто-путу, док су путовали на море.

Како су саопштили из полиције, летње збрке, гужве и журба понекад доводе до стресних ситуација, а једна таква догодила се 1. августа на ауто-путу, на одморишту Рашћане, преноси Н1.

Полицију је позвао радник на бензинској пумпи који је пријавио да на телефонској вези има жену која наводи да им је изгубљено дете које је вероватно остало на одморишту.

Уплашена мајка је објаснила да путују у групи с неколико возила, да се налазе на подручју Задра и да су тек сада приметили да се у возилима не налази девојчица од 11 година, а последњи пут су стали на одморишту Рашћане.

Пошто су путовали у групи, родитељи су мислили да је девојчица села у други аутомобил, али када су поново стали на паузу схватили су да је нема и да је вероватно остала на Рашћанима.

Полицајци су разговарали с мајком, затражили фотографију девојчице, прегледали видеонадзор и претражили све просторије на бензинској пумпи. Поред пумпе пронашли су девојчицу која одговара опису, кажу из полиције.

Додају да су полицајци пришли девојчици и понудили јој помоћ, али су утврдили да не говори енглески. У разговор се укључила страна држављанка која је преводила и помогла полицајцима у комуникацији с дететом.

Девојчица није била повређена, али је била уплашена. Рекла је да јој је мобилни телефон остао у ауту и да није могла никога да позове.

Полицајци су умирли дете и рекли јој да су у контакту с породицом, као и да ће их заједно сачекати да се врате по њу.

Уплашени родитељи стигли су после неколико сати.

Овакви догађаји представљају огроман стрес за родитеље и управо је због тога изузетно важно да дете у што је могуће ранијем узрасту научимо:

  • бројеве телефона родитеља
  • своју адресу
  • да, ако се деси да се изгубе, уђу у први локал и приђу продавцу/конобару и покушају да објасне да су се изгубили и затраже телефон.

Да је девојчица коју су родитељи заборавили то урадила, цела агонија трајала би много краће.

Извор: Н1/Зелена учионица