Синдикати просвете дали рок Влади до петка да предузме КОНКРЕТНЕ мере када је реч о безбедности и платама наставника

Foto: Canva

Просветни радници дају рок Влади Србије да до петка предузме конкретне мере када је реч о њиховој безбедности и платама, или следи протест, изјавила је данас за ФоНет Снежана Романдић из Уније синдиката школа Београда.

„Сви су дошли на ред, само слушамо како се обећавају повећања плата, а просветари никако да буду на том списку“, рекла је Снежана Романдић и подсетила да је још у октобру прошле године договорен протокол о повишицама, али реализације нема.

Она истиче да је још у мају обећано да ће се изменама Кривичног законика поправити безбедност просветних радника у школама, али ни то се још увек није десило.

„Пред крај школске године ‘летеле су главе’ просветним радницима у школама, у учионицама. Наша безбедност је озбиљно угрожена“, истакла је Снежана Романдић.

Она је подсетила и да је на дневном реду Скупштине Србије у међувремену било 60 других закона, али не и овај, који би требало да осигура безбедност наставника.

Снежана Романдић је најавила да ће, ако не буде одговора из Владе током ове недеље, бити одржан заједнички састанак свих просветних синдиката. Заједнички потези и конкретни облици протеста, ће, ако не буде помака, бити саопштени на конференцији за медије у понедељак, 2. септембра.

Извор: Нова