Прелазак на онлајн наставу због недостатка наставног и ненаставног особља? Директор школе предложио прелазак на онлајн јер поред наставника недостају и теткице и домари

Foto: N1 PrintScreen

Основна школа „Никола Тесла“ у Раковици могла би да пређе на онлајн наставу због ситуације с недостатком кадра у којој су се нашли. Проблем је, наиме, недостатак помоћног особља или како их ми зовемо – теткица.

Репортери ТВ Н1 обишли су ову школу како би проверили о чему се ради.

Слађана Илић, чистачица која у ОШ „Никола Тесла“ ради пуне 23 године и све то време прима минималац, каже да је ту зато што воли свој посао и зато што јој још увек чини задовољство. Али, због ниских примања, она ради и приватно, како би допунила буџет.

Због недостатка кадра, директор школе Станислав Стевуљевић предложио је прелазак на онлајн наставу.

– Не знам како решити проблем, с обзиром на то да у просвети недостају и теткице и наставници. Генерално изгледа да у држави има више посла него што има кандидата за те послове. Како је могло да се деси да немамо возача, немамо чак ни домара, спремачица, наставника математике, физике, информатике. Конкурсе расписујемо стално. За наставника техничког смо расписивали три пута, нико нам се није јавио.“ – каже Стевуљевић.

У тим ситуацијама се, објашњава, сналазе.

– То је онај српски обичај, увек се ми снађемо. Али се бојим да ће и то једном бити доведено до краја. – казао је он.

ОШ „Никола Тесла“ у Раковици иначе има 1300 ђака и постоји близу 90 година.