Директори школа састају се 30. септембра, након тога и званично саопштење

Друштво директора школа Србије одржаће састанак 30. септембра поводом штрајка просветних радника најављеног за 2. октобар, јавља ФоНет.

Директор Прве економске школе у Београду и члан Управног одбора тог друштва Милибор Саковић казао је ФоНету да постоје прецизне процедуре за обуставу рада у школама и да је све у најбољем реду када се оне поштују.

„Закон о основама система образовања дефинише све у вези са обуставом рада запослених. Председник синдиката обавештава директора, организује дежурство и све остало. Законски штрајк подразумева да се не држи настава, али да наставници буду са децом у учионици“, казао је Саковић и додао да ће сви детаљи и подсетник директорима бити објављени након састанка 30. септембра.

Саковић напомиње и да су сви запослени дужни да брину о безбедности ученика, а оцењује да је оно што се сада догађа „препуцавање Министарства и синдиката, а преко грбаче директора школа“.

„Код мене није било обуставе рада 16. септембра. Имамо дојаву да су деца жељна знања и то смо испоштовали. Тако ће бити и тог 2. октобра“, казао је Саковић.