Без договора Владе и просветних синдиката. „Вртићи и школе сутра НЕЋЕ радити“

На данашњем састанку представника Владе Републике Србије и синдиката просвете није постигнут договор, саопштили су синдикати.

„Изнели смо свој чврст став да не пристајемо ни на какве поделе међу запосленима,
па ни на предложену пројекцију Владе Републике Србије за повећање зарада од јануара 2025. године – наставном особљу у износу од 12%, а ненаставном особљу 8%.“ – стоји у саопштењу синдиката.

Како кажу из синдиката, након данашњег састанка очигледно је да држава неће испоштовати потписани обавезујући Протокол и да опет нема новца за повећање зарада запослених у овој календарској години као и да неће бити преговора о корекцији коефицијената.

„Обавештавамо чланове да је предлог измена Закона о кривичном поступку данас ушао у јавну расправу и да је план да буде усвојен до краја године. По одлуци репрезентативних синдиката школске и предшколске установе сутра, 2. октобра неће радити.“ – кажу из синдиката.

Додају да ће сутрашњи протест бити одржан, како је и планирано, испред Народне скупштине Републике Србије, са почетком у 12 сати (окупљање почиње у 11 сати). Планирана је протестна шетња до зграде Владе Републике Србије.