36 ИНСПИРАТИВНИХ прича о наставницима који мењају свет. „Звали смо је Српкиња. Увек кад после пада устанем и наставим, сетим се ње“

Паралелно са кампањом „Мрежа најважнијих инфлуенсера“ коју је покренула компанија А1 Србија, а коју нисте могли да не приметите, отворен је био и конкурс „Сећаш ли се свог наставника“. Учешће је могао узети баш свако ко је желео да исприча своју причу о наставницима, учитељима, професорима који су му (или њој) много значили.

Од прича које су пристигле на конкурс изабране су најинспиративније и тако је настала „Најважнија књигу о најважнијим инфлуенсерима“, јединствена збирка од 36 искрених прича инспирисаних просветним радницима чија је посвећеност оставила незабораван траг у животима њихових ученика. Ова књига слави непроцењиву улогу коју просветни радници имају у обликовању будућих генерација.

На конкурс је пристигао велики број креативних и емотивних прича из свих крајева Србије, а стручни жири, у чијем су саставу били Зефирино Граси, главни уредник Политикиног забавника, познати писац Владимир Арсенијевић и Мартина Петровић, директор маркетиншких и корпоративних комуникација и ЕСГ-а у А1 Србија, имао је задатак да, међу стотинама пријављених прича, одабере најинспиративније, оне које на најлепши начин осветљавају лично искуство и утицај наставника на ученике.

Јединствени стил илустраторке Андријане Вешовић, познатије као Зомбијана, оплеменио је књигу и пружиће читаоцима доживљај уникатних уметничких дела која прате сваку од изабраних прича.

„Дигитална верзија књиге ‘Најважнија књига о најважнијим инфлуенсерима’ може да се преузме на званичној интернет страници А1 Србија и тако је доступна свима који су заинтересовани да је прочитају. Овај пројекат сведочи о посвећености А1 Србија неговању образовања и дигиталне писмености. Желимо да инспиришемо и појединце и заједнице да препознају вредност учења, размене знања, као и пажње коју треба да пружимо једни другима. У свету који се брзо развија и дигитализује, наставници остају камен темељац напретка“ – изјавила је Мартина Петровић, директор маркетиншких и корпоративних комуникација и ЕСГ у А1 Србија.