A protiv opadanja kose – kofein!

30 jula, 2019

Ako ste ljubitelj kafe ova vest će vas obradovati. Naime, istraživanja su pokazala da kofein sprečava prerano opadanje i proređivanje kose. Kofein je mali molekul koji ima sposobnost brzog prodiranja u folikul dlake, pomažući da se produži njen životni vek. On to radi tako što zaustavlja dejstvo testosterona, inače glavnog krivca za opadanje kose i kod žena i kod muškaraca. Opadanje kose je najčešće u hormonski nestabilnim periodima života, kao što su pubertet, trudnoća ili početak menopauze.

Ipak, u ovakvim slučajevima ne vredi piti puno kafe, što bi verovatno kafopije jedva dočekale, već kofein treba naneti na kosu putem sredstava za negu i higijenu. Krauterhof je predstavio svoju liniju kofeinskih šampona, od kojih je šampon sa duplim efektom nagrađen od strane potrošača. Ovaj proizvod je osvojio titulu „Najbolji novitet“ u kategoriji Šamponi za specijalnu namenu.

Pored aktivnog kofeina, kofeinski šamponi sadrže i ekstrakt zelenog čaja, koji sprečava razvoj bakterija – još jednog krivca za bolesti kože glave i opadanje kose. Zeleni čaj sadrži i aminokiseline, enzime, vitamine B, C i E, kao i minerale magnezijum, kalijum, cink, gvožđe… Osim toga, zeleni čaj je i dobar izvor pantenola, ubrzava rast kose i jača samu dlaku. Hijaluron i fitokeratin, takođe elementi ovih šampona, pospešuju elastičnost i volumen dlake i sprečavaju krzanje i pucanje.

Ako pored svih problema koji prate opadanje kose još imate i problem s peruti, predlažemo da isprobate kofeinski šampon s duplim efektom s pantenolom i vitaminom B3. Uverićete se da vredi.

Koristan savet: Kada koristite kofeinske šampone, potrebno je držati ih dva-tri minuta na kosi, jer je kofeinu potrebno taman toliko vremena da prodre u folikul dlake i tamo se zadrži.

Za osobe sa ekstremno osetljivom kožom glave, Krauterhof je pripremio specijalan šampon sa ekstraktom crnog bibera. Ovaj proizvod je potpuno nov, i do sada se nije mogao naći na našem tržištu. Odlikuje ga veoma blaga formula, koja efikasno uklanja nečistoću, sprečava isušivanje kože pa samim tim umanjuje perut i svrab. Crni biber ima i anti-mikrobno dejstvo, poznato od davnina. Kombinacija crnog bibera sa pantenolom, aloe verom i ekstraktom biljke Inga alba, pospešuje zdrav rast kose, uklanja mrtve ćelije i stimuliše regenerativne procese na koži glave.

Zanimljivosti o kosi

Kosa i koštana srž su dva najbrže rastuća tkiva u organizmu.

U proseku kosa poraste jedan centimetar mesečno

Ako bi dlaka rasla čitavog zivota, ona bi bila dugačka 1200 km.

Životni vek kose je 3-7 godina.

Svakoga dana, opadne između 50 – 100 vlasi i ovo je apsolutno normalna pojava.

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama