Agi i Ema: Knjiga za decu koju treba da pročita svaki roditelj

12 februara, 2017

„Život je nešto što u početku ne može da se razume. Kasnije još manje.”
To će vam reći i Agi, devetogodišnji usamljeni dečak blage naravi i tužnog detinjstva. Ali ne onako tužnog kako možda zamišljate. Ne, ima on i igračke i toplu sobu, garderobu, dadilje. Ali nema ono najvažnije – mamu i tatu koji su tu. Oni su obično zauzeti, rade, a i kad nisu na poslu, verovatno su na večeri, u pozorištu, sa prijateljima.
A Ema? Ona je luckasta starica koja živi u Začaranom zamku, mlada duhom, vedra, zaljubljena u život. Agijeva najbolja prijateljica. Ona ga razume, bodri, vodi kroz surov dečji život na način na koji to može samo iskren prijatelj. Ona je bila prva koja mu je pročitala priču za laku noć, odvela ga u bioskop, poslala mu pismo, otišla na roditeljski sastanak (mama i tata nemaju vremena).
Agi i Ema je roman koji ćete čitati kratko, ali pamtiti dugo. To je nežna priča o pravom prijateljstvu koja će vas sigurno dotaći i navesti da se zapitate – jeste li danas dovoljno voleli svoje dete? Da li ste bili tu za njega, razumeli ga, upijali, ljubili onoliko koliko mu je potrebno?
Po ovom poetskom i duhovitom romanu (ovenčanom i Nagradom Politikinog zabavnika za najbolju dečju knjigu) snimljen je prvi srpski film za decu posle 25 godina pauze.
Ali kao što to uvek biva, film nikad ne može zameniti knjigu, pa predlažemo da je potražite u Laguninim knjižarama.
P. S. Jedno čitanje nije dovoljno. Ovoj knjizi ćete se sigurno vraćati bezbroj puta.
A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama