Аги и Ема: Књига за децу коју треба да прочита сваки родитељ

12 фебруара, 2017

„Живот је нешто што у почетку не може да се разуме. Касније још мање.”
То ће вам рећи и Аги, деветогодишњи усамљени дечак благе нарави и тужног детињства. Али не онако тужног како можда замишљате. Не, има он и играчке и топлу собу, гардеробу, дадиље. Али нема оно најважније – маму и тату који су ту. Они су обично заузети, раде, а и кад нису на послу, вероватно су на вечери, у позоришту, са пријатељима.
А Ема? Она је луцкаста старица која живи у Зачараном замку, млада духом, ведра, заљубљена у живот. Агијева најбоља пријатељица. Она га разуме, бодри, води кроз суров дечји живот на начин на који то може само искрен пријатељ. Она је била прва која му је прочитала причу за лаку ноћ, одвела га у биоскоп, послала му писмо, отишла на родитељски састанак (мама и тата немају времена).
Аги и Ема је роман који ћете читати кратко, али памтити дуго. То је нежна прича о правом пријатељству која ће вас сигурно дотаћи и навести да се запитате – јесте ли данас довољно волели своје дете? Да ли сте били ту за њега, разумели га, упијали, љубили онолико колико му је потребно?
По овом поетском и духовитом роману (овенчаном и Наградом Политикиног забавника за најбољу дечју књигу) снимљен је први српски филм за децу после 25 година паузе.
Али као што то увек бива, филм никад не може заменити књигу, па предлажемо да је потражите у Лагуниним књижарама.
П. С. Једно читање није довољно. Овој књизи ћете се сигурно враћати безброј пута.
А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама