Акција за учитеље – одабрана издања Креативног центра снижена су 30%

7 октобра, 2021

“Креативни центар” припремио је АКЦИЈУ ЗА УЧИТЕЉЕ у оквиру које ће цене одабраних издања за учитеље, наставнике и родитеље бити снижене 30%!

Акција важи само до среде, 13. октобра, на сајту Креативног центра, а сви заинтересовани књиге могу наручити и слањем мејла на dragana.panic@kreativnicentar.rs

Представљамо вам издања која су снижена и у којима одрасли могу пронаћи идеје за различите активности са децом:

Како писати некњижевне текстове

Овај приручник помоћи ће ученицима да развију вештину писања некњижевних текстова. Дата упутства и странице које се могу умножавати прилагођени су способностима ђака нижих разреда основне школе. Ученици ће вежбати писање следећих врста некњижевних текстова: приповедачки текст (писање о неком догађају, доживљају или особи, писмо пријатељу), излагачки текст (кратка информација, објашњење, поређење, новински чланак, упутство за игру, рецепт за јело, упутство за употребу апарата), аргументативни текст (кратко излагање става, приказ књиге, пословно писмо, уводник), истраживачки текст (описни − о некој особи, о некој животињи, о неком месту), визуелни текст (дијаграми, мапе, графикони, табеле, фотографије и илустрације с легендама), други облици некњижевних текстова (спискови, обрасци за пријаву, упитници, обавештења, огласи).

Паметни задаци

Ова занимљива књига показује учитељима и наставницима како да направе добро организоване провере знања у којима задаци одговарају циљевима и садржајима наставе. У њој ће наставници наћи све потребне информације о томе како да направе задатке који ће основцима помоћи да успешно уче. Такви задаци ће навести ученике да примене ново знање, да размисле о својим ставовима и да их бране, али и да повежу знање из лекције са светом изван школе.

“Паметни задаци” пружају све што је наставнику потребно да промишљено донесе одлуку о томе како, када и зашто ће оцењивати знање ученика.

Модра планина

Због чега је тужно Плаво Дрво, чега се боји Мргуд Страшни или како изгледају љубавни јади једне бусоле? Завирите у књигу „Модра планина“ и открићете магију луткарства и бајки, која ће вас повести у велику авантуру стварања и чудесни свет игре, маште и снова.

Саставни део ове збирке луткарских текстова јесте и „Позоришни речник“. Он открива који су најпознатији типови лутака, представља све учеснике једне позоришне представе и прави је мали водич кроз свет позоришта и луткарства.

Чудна чавка чаврљала

Усавршавање говора важан је задатак. Ова збирка песама, загонетака и разбрајалица на занимљив начин подстиче дете на јасан изговор сваког гласа. У необичним шаљивим говорним играма аутор се вешто поиграва са сваким словом азбуке.

Мали кућни огледи 4

Четврта књига огледа садржи предлоге за занимљиве експерименте од којих су неки једноставни, други сложени, а сви они могу да се изведу од материјала пронађеног у кући. Лако разумевање појмова из науке остварено је коришћењем модела, аналогија и анимација. Модели омогућавају да се уочи динамика неког процеса. Аналогије представљају сличне, али упрошћене поступке којим се физичке појаве разјашњавају. Анимације су препоруке за коришћење додатног материјала, који оживљава оглед. Све то за дете је непроцењиво важна вежба којом стиче самопоуздање да слободно испољава иницијативу, учи и ради, а такође и пут за боље схватање света који га окружује, света у којем владају физичке законитости.

Програмирање за почетнике на језику Scratch

Водич за програмирање на програмском језику Scratch намењен је апсолутним почетницима. Књига садржи детаљна упутства о томе како започети програмирање, како правити игрице, анимације и додавати звучне ефекте, затим комплетну листу Scratch менија и речник важних појмова, као и додатну помоћ и материјале које читаоци могу пронаћи онлајн.

Програмирање за почетнике на језику Python

Водич за програмирање на програмском језику Python намењен је почетницима и садржи детаљна упутства за креирање игара, планирање програма, цртање, речник важних појмова, као и додатну помоћ и материјале које читаоци могу пронаћи онлајн.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама