Akcija za učitelje – odabrana izdanja Kreativnog centra snižena su 30%

7 oktobra, 2021

“Kreativni centar” pripremio je AKCIJU ZA UČITELJE u okviru koje će cene odabranih izdanja za učitelje, nastavnike i roditelje biti snižene 30%!

Akcija važi samo do srede, 13. oktobra, na sajtu Kreativnog centra, a svi zainteresovani knjige mogu naručiti i slanjem mejla na dragana.panic@kreativnicentar.rs

Predstavljamo vam izdanja koja su snižena i u kojima odrasli mogu pronaći ideje za različite aktivnosti sa decom:

Kako pisati neknjiževne tekstove

Ovaj priručnik pomoći će učenicima da razviju veštinu pisanja neknjiževnih tekstova. Data uputstva i stranice koje se mogu umnožavati prilagođeni su sposobnostima đaka nižih razreda osnovne škole. Učenici će vežbati pisanje sledećih vrsta neknjiževnih tekstova: pripovedački tekst (pisanje o nekom događaju, doživljaju ili osobi, pismo prijatelju), izlagački tekst (kratka informacija, objašnjenje, poređenje, novinski članak, uputstvo za igru, recept za jelo, uputstvo za upotrebu aparata), argumentativni tekst (kratko izlaganje stava, prikaz knjige, poslovno pismo, uvodnik), istraživački tekst (opisni − o nekoj osobi, o nekoj životinji, o nekom mestu), vizuelni tekst (dijagrami, mape, grafikoni, tabele, fotografije i ilustracije s legendama), drugi oblici neknjiževnih tekstova (spiskovi, obrasci za prijavu, upitnici, obaveštenja, oglasi).

Pametni zadaci

Ova zanimljiva knjiga pokazuje učiteljima i nastavnicima kako da naprave dobro organizovane provere znanja u kojima zadaci odgovaraju ciljevima i sadržajima nastave. U njoj će nastavnici naći sve potrebne informacije o tome kako da naprave zadatke koji će osnovcima pomoći da uspešno uče. Takvi zadaci će navesti učenike da primene novo znanje, da razmisle o svojim stavovima i da ih brane, ali i da povežu znanje iz lekcije sa svetom izvan škole.

“Pametni zadaci” pružaju sve što je nastavniku potrebno da promišljeno donese odluku o tome kako, kada i zašto će ocenjivati znanje učenika.

Modra planina

Zbog čega je tužno Plavo Drvo, čega se boji Mrgud Strašni ili kako izgledaju ljubavni jadi jedne busole? Zavirite u knjigu „Modra planina“ i otkrićete magiju lutkarstva i bajki, koja će vas povesti u veliku avanturu stvaranja i čudesni svet igre, mašte i snova.

Sastavni deo ove zbirke lutkarskih tekstova jeste i „Pozorišni rečnik“. On otkriva koji su najpoznatiji tipovi lutaka, predstavlja sve učesnike jedne pozorišne predstave i pravi je mali vodič kroz svet pozorišta i lutkarstva.

Čudna čavka čavrljala

Usavršavanje govora važan je zadatak. Ova zbirka pesama, zagonetaka i razbrajalica na zanimljiv način podstiče dete na jasan izgovor svakog glasa. U neobičnim šaljivim govornim igrama autor se vešto poigrava sa svakim slovom azbuke.

Mali kućni ogledi 4

Četvrta knjiga ogleda sadrži predloge za zanimljive eksperimente od kojih su neki jednostavni, drugi složeni, a svi oni mogu da se izvedu od materijala pronađenog u kući. Lako razumevanje pojmova iz nauke ostvareno je korišćenjem modela, analogija i animacija. Modeli omogućavaju da se uoči dinamika nekog procesa. Analogije predstavljaju slične, ali uprošćene postupke kojim se fizičke pojave razjašnjavaju. Animacije su preporuke za korišćenje dodatnog materijala, koji oživljava ogled. Sve to za dete je neprocenjivo važna vežba kojom stiče samopouzdanje da slobodno ispoljava inicijativu, uči i radi, a takođe i put za bolje shvatanje sveta koji ga okružuje, sveta u kojem vladaju fizičke zakonitosti.

Programiranje za početnike na jeziku Scratch

Vodič za programiranje na programskom jeziku Scratch namenjen je apsolutnim početnicima. Knjiga sadrži detaljna uputstva o tome kako započeti programiranje, kako praviti igrice, animacije i dodavati zvučne efekte, zatim kompletnu listu Scratch menija i rečnik važnih pojmova, kao i dodatnu pomoć i materijale koje čitaoci mogu pronaći onlajn.

Programiranje za početnike na jeziku Python

Vodič za programiranje na programskom jeziku Python namenjen je početnicima i sadrži detaljna uputstva za kreiranje igara, planiranje programa, crtanje, rečnik važnih pojmova, kao i dodatnu pomoć i materijale koje čitaoci mogu pronaći onlajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama