Ако још нисте одустали од тога да вечерас дате деци у руке петарде: “За секунд еуфорије праска, плаћаће инвалидношћу за цео живот”

Звјездана Кларић је медицински радник и аутор је кратког текста који се појавио на друштвеним мрежама. Али ово је једна од оних прича у којим слика коју је објавила говори више од речи. Зато, данас, 31.12. молимо све вас да будете паметнији од “неће се то мом детету десити” и “купио сам квалитетне петарде” и “ја сам их бацао у детињству и ништа ми не фали”.

Звездана је написала да су она и њен супруг десет година радили у хитној помоћи и увек с нелагодом очекивали то дежурство 31.12.

“И тада стиже тај 31.12. Обично је шака у најлону и пешкиру из којег цури крв и падају комади кости и коже по чекаоници због неспретног придржавања уплаканих родитеља или пријатеља који су у страшном шоку. Несретник је потпуно бео од шока, бола и на рубу несвестице. Морам рећи да је уживо и у боји 1000 пута страшније, а бол неиздржива. Следи брзи транспорт, компликоване операције ако се уопште и један прст да спасити. За секунд еуфорије праска, плаћаће инвалидношћу за цели живот. Збогом спорт, збогом вожња, збогом друштво, дјевојке, збогом посао. Најчешће је отац заслужан био да се у дјететовој руци нашла петарда. Зато, ако волите себе и остале, ако желите да уживате у животу, да имате планове, пријатеље и сретан и безбрижан живот, онда петарде препустите онима који су одлучили бити неповратно несретни.” – поручује Звјездана свим родитељима.