Ако сте учитељ или васпитач – шаљите нам своје материјале, а ми ћемо најактивније међу вама наградити

Посао васпитача и учитеља је посебан на много начина. Рад са децом захтева стрпљење, знање, креативност, и бројне вештине које нису карактеристичне ни за једно друго занимање. Али рад са децом истовремено може толико да инспирише и толико добрим да се врати, да нема тог занимања или професије који то могу да пруже.

Замислите да сте васпитач који је извео своје предшколце у школу, ти предшколци расли, постали већ тинејџери, али се и даље скупе, договоре, једном годишње када је васпитачици рођендан, да је обрадују букетом цвећа. Који је то посао који може да вам обезбеди толико емоција и позитивне енергије?

Свега тога не би било да није посвећености, огромног труда и уложене енергије и креативности. Желимо да покажемо колико рад учитеља и васпитача може бити креативан и сложен, да ове професије представимо у правом светлу, а уједно да помогнемо колегама да размене идеје и материјале за рад са децом, као и оне који нису део непосредног рада, али су такође део посла. Међу учитељима и васпитачима много је вредних и преданих, оних који раде далеко више од те “норме” о којој сви причају. У прилог томе говоре и њихови радови који се изван зидова учионице – не виде.

Зато вас, васпитачи и учитељи, позивамо да помогнете својим колегама – оним мање искусним, онима који тек уче, онима који не постижу све и да нам шаљете своје:

  • припреме за час
  • наставне листиће
  • контролне задатке
  • иницијалне тестове
  • креативне радове и идеје
  • оперативне планове
  • годишње планове
  • планове провера знања
  • све што мислите да би ђацима и вашим колегама било од користи.

На овај начин Радове можете слати на мејл office@zelenaucionica.com, са називом мејла Мој рад у школи/вртићу, а ми ћемо оне најбоље објављивати и најактивније васпитаче и учитеље награђивати. Сваког месеца бираћемо једног најактивнијег васпитача или учитеља, а он ће добити комплет књига Креативног центра.

Наградни пакет за васпитаче: Ефикасна комуникација у вртићу, Цртам, шарам и рукама стварам и Од гласа до слова.

Наградни пакет за учитеље: Како стварати пријатну атмосферу за учење, Паметни задаци, Пројектна настава (по избору) и Подучавање деце с поремећајима менталног здравља и учења у редовној настави.

Сви објављени радови ће, наравно, бити потписани именом аутора и (опционо) установом у којој ради.

Будите део нашег тима и покажите своју креативност!