Aleksandar Vučić o tome zašto je doneta odluka o završetku školske godine

3 juna, 2023

Kao što poštujem većinu roditelja koji su za to da deca idu u školu, da se socijalizuju i druže, tako sam razumeo i ove druge. Ne mogu da se odbranim od tog užasnog razmišljanja kako je taj dečak to uspeo da uradi. – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Prva Tema.

On je dodao da razume roditelje koji ne mogu posle toga decu pošalju u školu.

– Vi morate da pokažete razumevanje i poštovanje prema porodicama stradalih, prema tom odeljenju. A istovremeno većina drugih želi da se škola nastavi. – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić razgovarao je sa roditeljima dece koja su stradala i da je sve njih slušao kad je doneta odluka da se prekine škola.

– Voleo bih da su se ljudi iz Vlade malo više posvetili objašnjenju te odluke. Oni koji žele da idu dalje na nastavne i vannastavne aktivnosti mogu, ali želimo da ovo omogućimo onima koji zaista jesu uznemireni. – objasnio je Vučić.

On je dodao da ovde nije u pitanju samo Ribnikar i da tamo nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja prema ovom dečaku, a da su roditelji poginule dece najodgovorniji i najrazumniji u svemu ovome.

– Svako dete je istraumirano. Ja nikad nisam bio na roditeljskom kod Danila, kod Milice sam bio dva puta u životu. Moj otac nije otišao nikad. Kod Vukana nisam nikad otišao na te sastanke u vrtić. Možda sam ja loš otac. Ali sam tog dana bio pogođen, užasnut i tog dana sam pozvao da proverim kako mi je dete. Svaki roditelj je tako reagovao. – kaže Vučić.

On je otkrio i da je doneta odluka da se zaposli 156 psihologa kao i da se menja program u školama.

– Sa Filozofskim fakultetom radimo na adaptaciji programa za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, da bismo promovisali toleranciju, nenasilje i borbu protiv nasilja. To će biti završeno do 1. septembra i s tim idemo u škole. To su mere. – kazao je predsednik Srbije i dodao da za tri ili četiri dana više neće biti rijalitija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


11 komentara na "Aleksandar Vučić o tome zašto je doneta odluka o završetku školske godine

 1. Aleksa kaže:

  Čitam ali ne vidim ZAŠTO je doneta NEPROMIŠLJENA odluka?

 2. Objektivan kaže:

  Ja ovoga čoveka nisam ništa razumeo, niti šta je rekao, niti šta je želeo da kaže.

 3. Dragoslav Markovic kaže:

  Da li neko misli da treba da pita i NASTAVNIKE, ili ce im samo postavljati uslove koje treba da primene?
  p.s. onda se ne zavaravajte,nema uspesnosti u takvoj raboti,predsednice!

 4. Anica kaže:

  ,,Put do pakla popločan je najboljim namerama”.

 5. Milan kaže:

  Nije smela da se prekine školska godina u svim školama.Nemojte da ovaj nesretni događaj se koristi kao paravan za druge manifetluke koje izvodite i planirate da izvedete.Vidimo šta radite .

 6. Ka kaže:

  Mesec dana posle ti je žao i razumeš?Tada da je rečeno STOP,!Ne ide se u školu narednih nedelju dve dok ne promislimo o svemu kako dalje bi bilo uredu.Ali sada kada smo uspeli koliko,toliko da dodjemo sebi,prekidati školu?Ne razumem.

 7. Pera kaže:

  Šta nije jasno? Umanjena junska plata za te nenastavne dane treba da pokrije troškove najvećeg skupa u istoriji severne Koreje 26.05.2023

 8. Velja kaže:

  Vlada je dala objasnjenje za odluku i ona je ispravna. Jer mesec dana nije moglo da se radi sa nervoznim i nestasnim ucenicima. U mojoj skoli bila su dva policajca pa jedan pa nijedan. Prave se programi protiv nasilja na filozofskom fakultetu. To nije potrebno i nece dati rezultate ako razredni staresina i uprava skole ne budu se bavili na ozbiljan nacin disciplinom i nasiljem u skoli na dnevnom nivou. Ukinuti komisije za praćenje nasilja to je samo prebacivanje odgovornosti onih koji treba da se bave nasiljem. Predsednik je razgovarao sa svima samo nije sa prosvetnim radnicima a oni bi trebalo prvi da se pitaju. I da im kaze zasto su im plate ispod proseka a ostalima u budzetu iznad proseka. Zasto cistacica u bezbednjacima dobije stan a profesor nema stan. Kako cistacica u epsu ima vecu platu od profesora. Imaju li prosvetari svoj interes ili ce da rade samo u interesu dece.

 9. Dana kaže:

  Na žalost, nije donet zakon o krivičnoj odgovornosti maloletnika koji bi sprečio da se ovaj strašni događaj ponovi.

 10. Učenik kaže:

  Roditelji preživele dece iz Ribnikara su pre donošenja ove odluke insistirali da se školska godina nastavi do 20.06., pokazatelj koliko ih slušate.

 11. Nikola kaže:

  Uf što je fao objašnjenje 🙄

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama