Април је месец књиге – ево неких попуста које не смете пропустити

Која је била ваша омиљена док сте били дете? С којим сте јунацима путовали у удаљене пределе, у свемир, кроз пустињу и прашуму или макар у оближњи парк, где се увек дешавају најзанимљивије згоде у дечјем универзуму? Који су то стихови којих се присећате док цупкате малог рођака у крилу и које су то илустрације чији вам се сваки детаљ урезао у памћење?
Често заборављамо на то колико су књиге и сликовнице значајне за свако срећно детињство и колико је читање важно за децу. Стручњаци кажу да само 15 минута читања дневно помаже целокупном дететовом развоју. Није битно да ли је то читање пред спавање, у току дана, у парку или у неком посебном кутку – важно је само читати с дететом сваког дана у години. Ако бисмо морали да издвојимо месец у којем су књига и читање у средишту пажње, био би то април.
Од 1967. године сваког 2. априла прославља се Светски дан дечје књиге. На тај дан 1805. године рођен је Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу. Још један значајан датум јесте 23. април – Светски дан књиге и ауторских права – који се обележава на дан смрти двојице великих писаца: Шекспира и Сервантеса.
Издавачка кућа за децу Креативни центар обележиће ове значајне читалачке датуме посебним акцијама.

Пет викенд-акција у априлу

Велика викенд-акција, која се иначе одржава сваког другог викенда, током априла вас очекује сваког викенда. Од петка до уторка потражите осам књига на попусту од 50% (само на сајту www.kcknjizara.rs и у Клубу књижари Креативни центар, ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд).


Изложба посвећена гаврану и лисици

Све љубитеље књига овог априла очекује и нешто што ће бити подједнако занимљиво и великим и малим читаоцима – до 19. априла трајаће изложба илустрација Душана Павлића Стилске игре у Галерији Атријум Библиотеке града Београда (Кнез Михаилова 56). Посетиоци ће моћи да виде преко 60 одабраних илустрација великог формата из награђених књига Стилске игре и Стилске игре 2, које је написао Симеон Маринковић, а илустровао Душан Павлић, један од најбољих српских илустратора и ликовни уредник Креативног центра.
Ове вишеструко награђене књиге које славе игру и радост стварања штиво су у којем ће уживати и деца и њихови родитељи. У Стилским играма свима добро познату басну о гаврану и лисици писац и илустратор представили су текстом и цртежом у више од 150 стилских варијаната: од вести у жутој штампи до сонета, романсе, химне, бећарца, модернистичке приче, репа, блуза итд.

Попуст на награђене књиге Креативног центра

Током трајања ове изложбе припремили смо посебну акцију за наше читаоце – попуст од 30% за куповину књига Стилске игре и Стилске игре 2, који важи за куповину преко сајта www.kcknjizara.rs/akcije и у Клубу књижари Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд).