Аустралијска сенаторка дојила за време обраћања Парламенту

4 јула, 2017

Лариса Вотерс таман је требало да изађе за говорницу и говори о плућним обољењима код рудара када је њена четрнаестонедељна ћеркица Алиа Џој огладнела

Посланица из редова Зелене странке у Аустралијском парламенту дојила је дете у тренутку подношења предлога, што је изазвало пажњу медија и подршку удружења за промоцију дојења у јавности.
Лариса Вотерс таман је требало да изађе за говорницу и говори о плућним обољењима код рудара када је њена четрнаестонедељна ћеркица Алиа Џој огладнела.

Kао тромесечна беба, Алиа је постала прво дете дојено у Парламенту, који са мамом редовно посећује приликом заседања.сенаторка дојила бебу
Пре осам година, друга посланица Зелених, Сара Хенсон Јанг била је принуђена да напусти седницу са двогодишњим дететом, што је касније описала као “понижавајуће” искуство, а 2015, Kели Одвајер, посланици Либералне странке, речено је да мора да се измлаза пре седнице ако не жели да пропусти гласање.
Међутим, прошле године Парламент је променио прописе како би мајке могле да подоје своје бебе у сали током заседања.
Сенат је на поредлог Ларисе Вотерс већ променио правила како би мајке или очеви могли да на кратко уђу на седницу и помогну око детета.
“Врло сам поносна што је Алиа прва беба која је дојена у Парламенту,” изјавила је Вотерсова.
 
Извор: Детињарије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама