Australijska senatorka dojila za vreme obraćanja Parlamentu

4 jula, 2017

Larisa Voters taman je trebalo da izađe za govornicu i govori o plućnim oboljenjima kod rudara kada je njena četrnaestonedeljna ćerkica Alia Džoj ogladnela

Poslanica iz redova Zelene stranke u Australijskom parlamentu dojila je dete u trenutku podnošenja predloga, što je izazvalo pažnju medija i podršku udruženja za promociju dojenja u javnosti.
Larisa Voters taman je trebalo da izađe za govornicu i govori o plućnim oboljenjima kod rudara kada je njena četrnaestonedeljna ćerkica Alia Džoj ogladnela.

Kao tromesečna beba, Alia je postala prvo dete dojeno u Parlamentu, koji sa mamom redovno posećuje prilikom zasedanja.senatorka dojila bebu
Pre osam godina, druga poslanica Zelenih, Sara Henson Jang bila je prinuđena da napusti sednicu sa dvogodišnjim detetom, što je kasnije opisala kao “ponižavajuće” iskustvo, a 2015, Keli Odvajer, poslanici Liberalne stranke, rečeno je da mora da se izmlaza pre sednice ako ne želi da propusti glasanje.
Međutim, prošle godine Parlament je promenio propise kako bi majke mogle da podoje svoje bebe u sali tokom zasedanja.
Senat je na poredlog Larise Voters već promenio pravila kako bi majke ili očevi mogli da na kratko uđu na sednicu i pomognu oko deteta.
“Vrlo sam ponosna što je Alia prva beba koja je dojena u Parlamentu,” izjavila je Votersova.
 
Izvor: Detinjarije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama