Baštovanov san – nova knjiga Kreativnog centra za čitaoce početnike

26 aprila, 2019

Ispred tebe je vrt po kojem šetaju različita neobična bića – brižna kornjača, nevidljiva Pru, patuljak koji čita, devojčica s delfinima u kosi… Uz njihovu pomoć jedan mrgudni baštovan doći će do vrlo važnog otkrića. O kakvom otkriću je reč – saznaćeš ako otvoriš ovu kapiju, pardon, knjigu!

Jedan mrgudni baštovan po čitav dan brine o bašti i ulaže mnogo truda u cveće, koje, uz jednu malu kornjaču, smatra jedinim prijateljima. A to cveće je tako nežno, dok trepne, ono procveta i uvene, pa mu se čini da je taj njegov trud besmislen.

Ovaj baštovan provodi svoje usamljene dane uvek na isti način, sve do jedne noći kada će ga u bašti iznenaditi brojni posetioci. Ta poseta ne bi bila čudna da on nije posebno vodio računa o tome da se po bašti ne vrzma niko ko bi mogao da naudi njegovom cveću. A sve to zbog jednog davnog događaja kada su nestale prve lale koje je zasadio…

Neobični gosti otkriće mu razne tajne koje krije njegov vrt, a od devojčice s delfinima u kosi saznaće da su lale nekada davno nestale iz njegove bašte zbog jednog sasvim neočekivanog razloga. Razloga koji će mu pomoći da shvati da stvari nisu baš uvek onakve kakve izgledaju na prvi pogled i da sav trud i ljubav koje ulaže u cveće nisu uzaludni.

Nova knjiga Kreativnog centra pod nazivom Baštovanov san poznatog autorskog tandema koji čine Jasminka Petrović i Dobrosav Bob Živković objavljena je u ediciji Od čitanja se raste i namenjena je početnicima u čitanju i prilagođena je potrebama ove ciljne grupe. Veći font i prored olakšavaju malim čitaocima savladavanje ove veštine, dok ih maestralne ilustracije Dobrosava Boba Živkovića uvode u čudesan svet jednog baštovana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama