Beba pala sa drugog sprata u vrtiću, Ministarstvo prosvete uputilo inspekciju u ustanovu

septembar 9, 2022

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upravo je obavešteno o incidentu koji se dogodio u vrtiću „Trčuljak“ na Miljakovcu, kada je dete starosti godinu dana ispalo kroz prozor, stoji na sajtu Ministarstva prosvete.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju, rekao je ministar Ružić i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro.

Dete je upućeno u Tiršovu i nalazi se u stabilnom stanju.

„U toku je dijagnostika. Dete je stabilno, nije životno ugroženo. Očekujemo da će biti dobro. Nakon dijagnostike znaćemo više detalja“, rekao je za Nova portal dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Prema rečima vaspitačice, dečak je iskoristio trenutak nepažnje i popeo se na sto koji se nalazio pored otvorenog prozora, nakon čega je pao s visine od sedam osam metara.

Ministar je po hitnom postupku uputio prosvetnu inspekciju u vrtić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Beba pala sa drugog sprata u vrtiću, Ministarstvo prosvete uputilo inspekciju u ustanovu"

  1. simeon kaže:

    Da je vladavina prava prisutna u ovoj državi, odavno bi neki ministri bili smenjeni.Vaspitanje dece je rezultat odnosa u porodici, uticaj društva i medija, najmanje škole.Direktor sa tim nema veze, ako ćemo po hijerarhiji onda se zna ko treba da odgovara.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama