Београђанин платио казну јер је дете трчало по стану

јул 17, 2019

Како пише Блиц, Беогађанин Ненад Елезовић био је приморан да плати казну за нарушавање реда из мира, због детета које је трчало кроз стан.

Ненад Елезовић за Блиц је рекао да му је, због жалби комшија, полиција више пута долазила на кућна врата.

5.000 динара за буку у време одмора

Нови кућни ред који би ускоро требало да буде усвојен предвиђа поштовање мира и тишине радним данима од 16 до 18, викендом од 14 до 18 и ноћу од 22 до седам ујутру. Казна за непоштовање ових мера износи 5.000 динара.

“Ситуација је почела тако што ми је комшија замерао да се чује нека бука из мог стана, али када сам га питао каква, није умео да ми објасни. Претпостављао сам да то може бити само када моје дете, које је тада имало две године, које протрчи у току игре, али он ми није веровао, каже Елезовић.”

Открива да је агонија трајало око годину дана, и да је, после свега, одлучио да плати казну, када су и константне посете полиције престале. Елезовић је правду покушао да потражи и на суду, али је ову казну било тешко образложити, а судија која је била задужена за његов случај рекла је да не може да напише да је кажњен јер је дете потрчало кроз стан.

“Хоћу да се код људи подигне свест о томе да треба пустити децу да одрастају на миру. Не може им се забранити свако играње, па макар било и у време одмора” , закључио је Елезовић.

Извор: Блиц/Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Београђанин платио казну јер је дете трчало по стану

  1. Jovan каже:

    URAZUMITE SE GRAĐANI SRBIJE!!!
    Držite po stanovima životinje umesto decu. Kućne ljubimce ima ko da štiti i strašni komunalci ne smeju da se suprostavljaju žestokim zaštitnicima njihovih prava. A i njhova nužda po ulicama i parkovima ekološki je blagoslov kojim savesni građani šetači ljubimaca doprinose zdravlju zajednice!!!

  2. Ivan каже:

    Imam dva dečaka koji su nemirni i trče kroz stan, ali ne nakon 22h. To je stvar vaspitanja i autoriteta roditelja. Svako ko kaže da ne može svoje dete da natera da spava kada deca reeba da spavaju, debelo greši.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама