Beograđanin platio kaznu jer je dete trčalo po stanu

17 jula, 2019

Kako piše Blic, Beogađanin Nenad Elezović bio je primoran da plati kaznu za narušavanje reda iz mira, zbog deteta koje je trčalo kroz stan.

Nenad Elezović za Blic je rekao da mu je, zbog žalbi komšija, policija više puta dolazila na kućna vrata.

5.000 dinara za buku u vreme odmora

Novi kućni red koji bi uskoro trebalo da bude usvojen predviđa poštovanje mira i tišine radnim danima od 16 do 18, vikendom od 14 do 18 i noću od 22 do sedam ujutru. Kazna za nepoštovanje ovih mera iznosi 5.000 dinara.

“Situacija je počela tako što mi je komšija zamerao da se čuje neka buka iz mog stana, ali kada sam ga pitao kakva, nije umeo da mi objasni. Pretpostavljao sam da to može biti samo kada moje dete, koje je tada imalo dve godine, koje protrči u toku igre, ali on mi nije verovao, kaže Elezović.”

Otkriva da je agonija trajalo oko godinu dana, i da je, posle svega, odlučio da plati kaznu, kada su i konstantne posete policije prestale. Elezović je pravdu pokušao da potraži i na sudu, ali je ovu kaznu bilo teško obrazložiti, a sudija koja je bila zadužena za njegov slučaj rekla je da ne može da napiše da je kažnjen jer je dete potrčalo kroz stan.

“Hoću da se kod ljudi podigne svest o tome da treba pustiti decu da odrastaju na miru. Ne može im se zabraniti svako igranje, pa makar bilo i u vreme odmora” , zaključio je Elezović.

Izvor: Blic/B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Beograđanin platio kaznu jer je dete trčalo po stanu

  1. Jovan kaže:

    URAZUMITE SE GRAĐANI SRBIJE!!!
    Držite po stanovima životinje umesto decu. Kućne ljubimce ima ko da štiti i strašni komunalci ne smeju da se suprostavljaju žestokim zaštitnicima njihovih prava. A i njhova nužda po ulicama i parkovima ekološki je blagoslov kojim savesni građani šetači ljubimaca doprinose zdravlju zajednice!!!

  2. Ivan kaže:

    Imam dva dečaka koji su nemirni i trče kroz stan, ali ne nakon 22h. To je stvar vaspitanja i autoriteta roditelja. Svako ko kaže da ne može svoje dete da natera da spava kada deca reeba da spavaju, debelo greši.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama