Beogradski vrtići dobijaju video-nadzor i panik-tastere

13 novembra, 2019

U vrtićima je počelo montiranje video-nadzora i alarma kako bi bezbednost mališana, zaposlenih i imovine bila na višem nivou. Objekti će dobiti “panik tastere”.

Kako je rekao Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu, bezbednost dece u beogradskim vrtićima je prioritet, kao i zaštita imovine predškolskih ustanova koja je, naročito noću i vikendima, često bila na meti vandala.

“Samo ove godine u Beogradu je obijeno desetak vrtića i svaki put je na meti tehnička oprema u našim objektima”, kaže Gak za “Novosti”.

“Primeri obijanja vrtića, uništavanja imovine, i krađa, pokazuju neophodnost uvođenja veće zaštite imovine, što će doneti alarmni sistemi koji će uskoro biti uvedeni u sve objekte predškolskih ustanova. U veću bezbednost vrtića, Sekretarijat će uložiti više od 300 miliona dinara. Oprema se već montira, a kada svi vrtići budu dobili video-nadzor i alarme, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima”, naglašava Gak.

U okviru projekta povećanja bezbednosti, predškolske ustanove će dobiti “panik-tastere” za pozivanja policije i hitnih službi u situacijama kada je to potrebno, sa alarmnim sistemima za noćne i vikend ulaske u dvorišta i zgrade vrtića.

Više na: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Beogradski vrtići dobijaju video-nadzor i panik-tastere

  1. roditelj kaže:

    Bas lepo, taman da poskudaju nove kamere i preprodaju. Zaposlite nocnog cuvara fizicko prisustvo najbitnija stvar kada neko vidi da neko boravi u objektu nece mu pasti napamet da udje….a i resicete problem nezaposlenosti, plus sigurnost nema cenu.

  2. Ogorčena kaže:

    Vrtići treba da dobiju stručni, a ne SNS kadar. Nekoga ko će raditi sa decom, a ne puštati im crtaće i pesmice po ceo dan. Nekoga ko ima potrebne kompetencije, znanja i volju da radi sa decom, a ne da se učlani u SNS i onda se zaposli, a nema blage veze o radu sa decom i mrzi ga da živi, a ne nešto drugo.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama