Београдски вртићи добијају видео-надзор и паник-тастере

13 новембра, 2019

У вртићима је почело монтирање видео-надзора и аларма како би безбедност малишана, запослених и имовине била на вишем нивоу. Објекти ће добити “паник тастере”.

Како је рекао Славко Гак, секретар за образовање и дечију заштиту, безбедност деце у београдским вртићима је приоритет, као и заштита имовине предшколских установа која је, нарочито ноћу и викендима, често била на мети вандала.

“Само ове године у Београду је обијено десетак вртића и сваки пут је на мети техничка опрема у нашим објектима”, каже Гак за “Новости”.

“Примери обијања вртића, уништавања имовине, и крађа, показују неопходност увођења веће заштите имовине, што ће донети алармни системи који ће ускоро бити уведени у све објекте предшколских установа. У већу безбедност вртића, Секретаријат ће уложити више од 300 милиона динара. Опрема се већ монтира, а када сви вртићи буду добили видео-надзор и аларме, надам се да ћемо стати на пут оваквим случајевима”, наглашава Гак.

У оквиру пројекта повећања безбедности, предшколске установе ће добити “паник-тастере” за позивања полиције и хитних служби у ситуацијама када је то потребно, са алармним системима за ноћне и викенд уласке у дворишта и зграде вртића.

Више на: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Београдски вртићи добијају видео-надзор и паник-тастере

  1. roditelj каже:

    Bas lepo, taman da poskudaju nove kamere i preprodaju. Zaposlite nocnog cuvara fizicko prisustvo najbitnija stvar kada neko vidi da neko boravi u objektu nece mu pasti napamet da udje….a i resicete problem nezaposlenosti, plus sigurnost nema cenu.

  2. Ogorčena каже:

    Vrtići treba da dobiju stručni, a ne SNS kadar. Nekoga ko će raditi sa decom, a ne puštati im crtaće i pesmice po ceo dan. Nekoga ko ima potrebne kompetencije, znanja i volju da radi sa decom, a ne da se učlani u SNS i onda se zaposli, a nema blage veze o radu sa decom i mrzi ga da živi, a ne nešto drugo.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама