Besplatna letnja škola programiranja za osnovce – obezbeđen smeštaj i pun pansion

18 jula, 2022

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Petlja i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozivaju sve učenike starijih razreda osnovnih škola da se prijave za Letnju školu programiranja koja će biti organizovana u Vršcu.

Kad i gde se održava letnja škola?

Letnja škola programiranja se održava u dva termina, od 12. do 20. avgusta i od 20. do 28. avgusta 2022. godine. Polaznicima i polaznicama je obezbeđen smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“. Nastava će se odvijati u školskom centru „Nikola Tesla“ nedaleko od Doma. Osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, za polaznike i polaznice će biti organizovani i razgovori sa stručnjacima iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani učenici i učenice se prijavljuju elektronskim putem linka https://forms.office.com/r/Si1eYw5mSw najkasnije do 21. jula 2022. godine. Upitnik koji je na ovom linku zainteresovani polaznici i polaznice popunjavaju zajedno sa roditeljem ili starateljem.

Takođe, zainteresovani učenici i učenice na Petljinoj platformi samostalno rade test iz programiranja u jednom od tekstualnih programskih jezika (Python/C#/C++). Na osnovu rezultata testa biće formirane grupe, kako bi učenici i učenice pohađali program prilagođen njihovom predznanju.

Konačnu selekciju će obaviti stručna komisija i najkasnije do 28. jula 2022. godine i obavestiti izabrane učenike i učenice i njihove roditelje ili staratelje.

Za dodatne informacije i pojašnjenja pišite na loop@petlja.org.

Letnja školu programiranja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama