Besplatna onlajn konferencija za školarce o ekologiji – EkoManifest

4 maja, 2021

EcoHub je omladinska ekološka organizacija koja nekoliko godina unazad radi na podizanju svesti o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine, kroz niz aktivnosti usmerenih ka različitim generacijama, ali u najvećem broju slučajeva – našim najmlađim sugrađanima.

Brojni projekti pokazuju zalaganje za sticanje ispravnih navika odmalena, a među njima je i manifestacija pod nazivom EkoManifest, prvi put održana u maju 2019. godine u Beogradu, sa ciljem okupljanja građana i njihove dece, rođaka, prijatelja, i predstavnika organizacije, učenja kroz igru i zabavu i kvalitetne ekološke edukacije.

Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, mogućnost okupljanja nije bila pouzdana, ali osmišljena je sjajna alternativa, koja će pružiti priliku građanima iz cele Srbije da se uključe u projekat!

22. maja, sa početkom u 11 časova, počinje virtuelno ekološko putovanje u trajanju od nekoliko časova, na kom vas čeka jedinstven, originalan i kreativno osmišljen sadržaj u vidu igara, praktičnih pokaznih radionica, kvizova i dinamičnih prezentacija! Glavni deo manifestacije posvećen je deci, najmlađima iz vaše okoline, a podrazumeva interaktivne radionice o reciklaži, smanjenu otpada, upoznavanju sa različitim vrstama biljaka i životinja, brojnim vidovima zagađenja i prevenciji istog. Ne brinite, ne čekaju ih suvoparne prezentacije već prava igra i praktične vežbe, zabava koja ima za krajnji cilj učenje, ali učenje koje će im postati navika! Pored toga, čekaju vas i zanimljivi govornici koji će, kroz kraće diskusije, otkriti tajne usvajanja zdravih navika i dati praktične savete kako da i one najmlađe iz svog života i okoline odmalena učite da vode računa o životnoj sredini. Dakle, sadržaj manifestacije je sveobuhvatan i sigurno će biti interesantan i starijima koji se budu našli ispred ekrana pored svoje dece/braće i sestara/unuka/rođaka/prijatelja.

Prijave su otvorene do 15. maja u 15 časova, a svoju ili prijavu nekog mlađeg možete poslati popunjavanjem sledeće forme:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLNqeAW16ukwBb1sTcSJsKmsbIWKfqVwVSdNeT7O9pgURznA/viewform

Učešće na manifestaciji je besplatno, link ka istoj biće vam dostavljen na vreme, nije potrebno da skidate nikakve programe na kompjutere ili mobilne telefone. Sve važne instrukcije za uključenje i učestvovanje, dobićete nekoliko dana pred sam događaj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama