Besplatno onlajn savetovalište za sve građane

4 februara, 2021

Kancelarija za mlade grada Zaječara pokrenula je projekat „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“, u okviru kog je otvoreno onlajn savetovalište koje je potpuno besplatno i anonimno za sve građane kojima je potrebna pomoć.

Na sajtu se nalazi rubrika „KALENDAR DOGAĐAJA“ gde se može proveriti kada su članovi tima dežurni na onlajn četu. Ukoliko želite nešto da pitate, to možete učiniti tako što ćete kliknuti na mali plavi krug u donjem desnom uglu na sajtu u vreme kada je neko od članova tima dežuran u savetovalištu.

Svako ko ima nedoumicu, problem ili mu je pak potreban savet, isti može dobiti od stručnih ljudi, predstavnika zvaničnih institucija i to lekara, psihologa, sociologa, pedagoga, pedagoških asistenata, defektologa, pripadnika policije i omladinskih radnika.

Kada imamo problem, prvo mesto na koje odlazimo je – Gugl. U moru informacija, često netačnih, ali i opasnih, pokušavamo da nađemo rešenje za svoje probleme, zaobilazimo zvanične institucije koje su nadležne da se upravo takvim problemima bave. Takođe, često zanemarujemo svoje psihičko zdravlje, ne znamo kako da postupamo u određenim situacijama sa decom, na poslu, u školi, ne znamo kako da reagujemo ako je neko u našoj blizini žrtva nasilja ili ima ozbiljne zdravstvene tegobe itd. Na ovom mestu, svako može da postavi pitanje bilo kakve vrste – potpuno anonimno i besplatno, a članovi našeg tima će dati sve od sebe da pomognu savetodavno i ako treba, upute na pravo mesto. Takođe, članovi tima objavljuju autorske tekstove na različite teme koje su tog meseca u fokusu.

Projekat “Otvorena vrata iza zatvorenih vrata” se realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO). Grad Zaječar je isključivo odgovoran za sadržaj na sajtu, koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama