Бесплатно онлајн саветовалиште за све грађане

4 фебруара, 2021

Канцеларија за младе града Зајечара покренула је пројекат „Отворена врата иза затворених врата“, у оквиру ког је отворено онлајн саветовалиште које је потпуно бесплатно и анонимно за све грађане којима је потребна помоћ.

На сајту се налази рубрика „КАЛЕНДАР ДОГАЂАЈА“ где се може проверити када су чланови тима дежурни на онлајн чету. Уколико желите нешто да питате, то можете учинити тако што ћете кликнути на мали плави круг у доњем десном углу на сајту у време када је неко од чланова тима дежуран у саветовалишту.

Свако ко има недоумицу, проблем или му је пак потребан савет, исти може добити од стручних људи, представника званичних институција и то лекара, психолога, социолога, педагога, педагошких асистената, дефектолога, припадника полиције и омладинских радника.

Када имамо проблем, прво место на које одлазимо је – Гугл. У мору информација, често нетачних, али и опасних, покушавамо да нађемо решење за своје проблеме, заобилазимо званичне институције које су надлежне да се управо таквим проблемима баве. Такође, често занемарујемо своје психичко здравље, не знамо како да поступамо у одређеним ситуацијама са децом, на послу, у школи, не знамо како да реагујемо ако је неко у нашој близини жртва насиља или има озбиљне здравствене тегобе итд. На овом месту, свако може да постави питање било какве врсте – потпуно анонимно и бесплатно, а чланови нашег тима ће дати све од себе да помогну саветодавно и ако треба, упуте на право место. Такође, чланови тима објављују ауторске текстове на различите теме које су тог месеца у фокусу.

Пројекат “Отворена врата иза затворених врата” се реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО). Град Зајечар је искључиво одговоран за садржај на сајту, који не представља нужно ставове Владе Швајцарске и Владе Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама