Без наплате вртића док траје обустава рада

23 марта, 2020

Родитељи чија су деца уписана у државне вртиће у Београду неће морати да плаћају рачуне предшколским установама док трају ванредне мере обуставе рада, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– С обзиром на то да су због епидемије вируса корона београдски вртићи затворени, родитељи неће добијати рачуне за период када деца нису ишла у предшколске установе – рекао је Гак.

Ову одлуку донео је данас Штаб за ванредне ситуације Града Београда. Осим тога, рекао је Гак, Штаб је донео и препоруку приватним вртићима да поступе на исти начин.

– Она гласи да се на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања и Одлуке о обустави извођења наставе у школама и редовног рада у предшколским установама, као и установама чији је оснивач друго правно или физичко лице, препоручује да не наплаћују своју услугу у периоду док су на снази ванредне мере – рекао је Гак и додао да очекује да се препорука Штаба поштује.

Гак је истакао да је за време ванредног стања, и уопште тешког периода пред нама током којег ће се Србија борити са ширењем вируса корона, потребна солидарност и одговорност свих, како у свакодневном понашању тако и у пословању.

– Никоме у овом тренутку није лако, али је одлука да се вртићи не наплаћују док деца нису у њима, једина исправна одлука – закључио је Гак.

Извор: Beograd.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Без наплате вртића док траје обустава рада"

  1. Natasa каже:

    Odakle ce se u privatnom sektoru isplatiti plata radnicima i od cega ce da zivi ogroman broj ljudi koji radi u privatnom sektoru? Mozete li o tome da nas obavestite, posto na nas niko ne misli? Hvala unapred

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама