Без пријаве за бесплатне уџбенике које додељује Београд – уместо исплате субвенције, ђаци ће добити уџбенике у школи

16 марта, 2022

На имејл адресе родитеља београдских ђака првака данас је стигло писмо које потписује заменик градоначелника Горан Весић.

– Град Београд одлучио је да и за школску 2022/23. годину, преко Фондације за младе таленте града Београда, обезбеди бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда јавних основних школа на територији града Београда. Град Београд, у складу са Одлуком Владе Републике Србије, купује уџбенике за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик кас обавезан предмет, наводи се у писму.

Додаје се и да Град Београд купује искључиво изабране уџбенике, које ће школе користити у настави у школској 2022/23. години, у складу са каталогом.

За разлику од прошле године када су родитељи, који су желели субвенцију за куповину ова четири уџбеника, подносили пријаву на конкурс Града Београда за основни пакет бесплатних штампаних уџбеника за ову, школску, 2022/23. годину није потребно подносити пријаву. Град Београд купује уџбенике директно од издавача за све будуће прваке и другаке у школској 2022/23. години, а уџбеници ће ђаке сачекати у школским клупама.

Поред тога, у писму се наводи да ће Град ове године купити таблете, обезбедити картицу са бесплатним интернетом и бесплатне дигиталне уџбенике за ученице и ученике трећег разреда.

– Тако ће свa београдска деца од 37. разреда као и њихове наставнице, учитељице, наставници и учитељи добити могућност да се дигитално образују. Поред тога, за сву децу од 14. разреда обезбедили смо бесплатне школе спорта у сарадњи са факултетом за физичку културу. Верујемо да је улагање у деци и њихово образовање најбоља инвестиција за друштво, закључује заменик градоначелника Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама