Blic: Branko Kovačević novi ministar prosvete?

2 avgusta, 2016

Kako se u javnosti već neko vreme spekuliše, većina ministara iz ove biće deo i nove vlade. U njoj ostaju Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Nikola Selaković čijem će se ministarstvu pripojiti i državna uprava, i koji će najverovatnije biti i potpredsednik. Deo novog Vučićevog kabineta sigurno će biti i Rasim Ljajić, Jadranka Joksimović, Dušan Vujović, Zlatibor Lončar i Vanja Udovičić. Ministar odbrane najverovatnije ostaje Zoran Đorđević, koji je Gašića zamenio na ovoj funkciji.
branko_kovacevic
Ako SPS definitivno bude bio deo vlade, vrlo je verovatno da će Ivica Dačić i Aleksandar Antić ostati u ministarsvima koja su i sada vodili – spoljne poslove i energetiku.

Neizvestan ostanak

Već neko vreme se priča da bi na mesto ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković (SPS) mogao da dođe Branislav Nedimović (SNS).
Pod znakom pitanja je ostanak Ivana Tasovca u resoru kulture, kao i Velimira Ilića u vladi uopšte. Ni aktuelni ministar prosvete Srđan Verbić neće biti član nove vlade, i spekuliše se da bi u njegovu fotelji mogao da sedne nekadašnji rektor Univerziteta u Beogradu i dekan ETF Branko Kovačević.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Blic: Branko Kovačević novi ministar prosvete?

 1. Profesor kaže:

  Osoba od velikog iskustva za prosvetu, a ne kao Verbić, Obradović, Jovanović…!

 2. Ljubisa kaže:

  Bar osoba od autoriteta i integriteta.
  Ja sam predlagao prof. dr Radeta Doroslovackog koji ima i kurazi da napravi red u MINISTARSTVU koje je postalo, sa ZAVODIMA, ogrona i toma struktura koja ne postuje ni svoje ZAKONE!!!!
  Nadam se da je Kovacevic sa 1/2 kurazi koju ima Rde Doroslovacki

 3. Milan kaže:

  Osoba koja ima autoritet i integritet neće ulaziti u vladu na čijem čelu se nalazi čovek koji svakim danom građanima pokazuje svoju bahatost, drskost i koji vređa intelekt pismenog čoveka.
  U vladi u kojoj su ministri sa kupljenim diplomama i titulama nema mesta za pametne,obrazovane i kulturne ljude.

  1. Anica kaže:

   Bas tako.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama