Branko Ružić i Aleksandar Vulin se sastali: Prioritet prilikom pregleda imaju osnovne škole, pre svega zbog mlađih osnovaca

17 maja, 2022

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom o jučerašnjim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u velikom broju škola na teritoriji Beograda navodno postavljene.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.

Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontra diverzioni pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim Ministarstvo unutrašnjih poslova da u postupanju i tokom KD pregleda prioritet imaju osnovne škole, pre svega zbog učenika u prvom ciklusu“, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kome nisu pošteđena ni deca i da naša država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama.

U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije, ni deca. Naša država ozbiljno prilazi rešavanju problema lažnih dojava o bombama. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi računa o bezbednosti svih građana, a posebno dece i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano i da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, zahvalivši se svim roditeljima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na temu obezbeđivanja testova za polaganje mature poručio da će policija obezbeđivati materijal i čuvati tajnost sadržaja materijala i testova.

Takođe, ministar Vulin je povodom predstojećih proslava maturskih večeri istakao da će pripadnici policije pojačati kontrolu saobraćaja i mladih vozača i apelovao na sve mlade da se u saobraćaju ponašaju savesno i odgovorno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama