Бранко Ружић и први просветни радници примили вакцине, више од 15.000 наставника се до сад пријавило

20 јануара, 2021

Вакцину кинеског произвођача “Синофарм” примили су данас министар Бранко Ружић и прва група просветних радника, пише Танјуг.

Вакцине су примили на Београдском сајму. Ружић је изјавио да је један од најсензитивнијих делова друштва васпитно-образовни систем и још једном позвао све просветне раднике, наставно и ненаставно особље, да се пријаве за вакцинацију преко е-управе.

Foto: Instagram

“Држава брине да вакцина буде доступна свим грађанима. Вакцинација је цивилизацијска тековина и нико одговоран не може да изрази сумњу у вакцинацију. Зато је намера да што већи број људи буде вакцинисан, да се вратимо нормалном животу, заштитимо образовање наше деце и просветне раднике, али и економију и здравствени систем који је месецима пренапрегнут”, рекао је Ружић новинарима на Београдском сајму.

“Осећам се одлично. Примио сам кинеску, али примио бих сваку вакцину.”, рекао је Ружић.

Министар је истакао да сви просветни радници имају могућност да изаберу вакцину коју желе, додајући да лично сматра да греше сви који се опредељују на основу географског порекла, јер је најважније да вакцина има одобрење АЛИМС.

Ружић није имао прецизан податак о броју просветних радника до сада пријављених за вакцину, али је рекао да је та бројка до сада прешла 15.000.

Међу професорима који су данас примили цепиво из Кине су и директор Земунске гимназије Милош Бјелановић и Дејан Недић, директор Друге економске школе и председник Друштва директора школа Србије.

Директор Земунске гимназије рекао је да је заинтересованост колега велика, и да се у тој школи од 130 запослених, за вакцину пријавило 100.

Извор: Танјуг / Зелена учионица

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама