Бранко Ружић: “Разговараћемо о увођењу онлајн наставе”

25 октобра, 2021

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас у Нишу да ће у четвртак разговарати са представницима здравственог дела Кризног штаба.


Како је рекао, разговараће о томе да ли ће бити потребно увођење онлајн наставе у школама на једну или две недеље.

Према Ружићевим речима, о томе ће се сутра разговарати и у Министарству здравља, али и уколико дође до увођења онлајн наставе, то се неће односити на предшколске установе, ученике од првог до четвртог разреда основне школе, можда ни на пети и шести разред.

“Свакако ће реч струке бити она која ће опредељивати будуће моделе које ћемо примењивати у Србији, али одговорно тврдим да вирус не долази из школа. Јасно је да вирус искључиво добијамо споља”, рекао је Ружић новинарима на обележавању 50 година рада Филозофског факултета у Нишу.

Како је казао, сви подаци говоре да је проценат заражених у школама око 1,5 одсто.

“Ове недеље имамо четири јединице локалне самоуправе са комбинованом наставом, претходне недеље биле су три. Друге недеље у септембру око 27 школа је било са комбинованим моделом, а три јединице локалне самоуправе су имале потпуну онлајн наставу”, нагласио је Ружић.

Он је изјавио да је, када је о запосленима у просвети реч, највећи проценат вакцинисаних на факултетима, преко 62 одсто, а просечан проценат вакцинисаних је око 50 одсто.

Просечни проценат вакцинисаних, додао је, свакако није на задовољавајућем нивоу, али представља рефлексију стања у општој популацији.

“Мнистарство није у позицији да предлаже било шта што је обавезујуће. Устав је јасно дефинисао ту сферу људских права и мислим да са тог аспекта нити једно министарство није у тој позицији, али јесте у позицији да апелује на људе да се вакцинишу”, рекао је Ружић.

Извор: БЕТА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Бранко Ружић: “Разговараћемо о увођењу онлајн наставе”"

  1. Nikola каже:

    Gde živi ministar i ko mu servira ovakve informacije koje ponavlja već 2 godine.
    Uzgred, sumnjam da su tačne .Kon kaže 20% što je realnije.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама