Branko Ružić: “Razgovaraćemo o uvođenju onlajn nastave”

25 oktobra, 2021

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Nišu da će u četvrtak razgovarati sa predstavnicima zdravstvenog dela Kriznog štaba.


Kako je rekao, razgovaraće o tome da li će biti potrebno uvođenje onlajn nastave u školama na jednu ili dve nedelje.

Prema Ružićevim rečima, o tome će se sutra razgovarati i u Ministarstvu zdravlja, ali i ukoliko dođe do uvođenja onlajn nastave, to se neće odnositi na predškolske ustanove, učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, možda ni na peti i šesti razred.

“Svakako će reč struke biti ona koja će opredeljivati buduće modele koje ćemo primenjivati u Srbiji, ali odgovorno tvrdim da virus ne dolazi iz škola. Jasno je da virus isključivo dobijamo spolja”, rekao je Ružić novinarima na obeležavanju 50 godina rada Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kako je kazao, svi podaci govore da je procenat zaraženih u školama oko 1,5 odsto.

“Ove nedelje imamo četiri jedinice lokalne samouprave sa kombinovanom nastavom, prethodne nedelje bile su tri. Druge nedelje u septembru oko 27 škola je bilo sa kombinovanim modelom, a tri jedinice lokalne samouprave su imale potpunu onlajn nastavu”, naglasio je Ružić.

On je izjavio da je, kada je o zaposlenima u prosveti reč, najveći procenat vakcinisanih na fakultetima, preko 62 odsto, a prosečan procenat vakcinisanih je oko 50 odsto.

Prosečni procenat vakcinisanih, dodao je, svakako nije na zadovoljavajućem nivou, ali predstavlja refleksiju stanja u opštoj populaciji.

“Mnistarstvo nije u poziciji da predlaže bilo šta što je obavezujuće. Ustav je jasno definisao tu sferu ljudskih prava i mislim da sa tog aspekta niti jedno ministarstvo nije u toj poziciji, ali jeste u poziciji da apeluje na ljude da se vakcinišu”, rekao je Ružić.

Izvor: BETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Branko Ružić: “Razgovaraćemo o uvođenju onlajn nastave”"

  1. Nikola kaže:

    Gde živi ministar i ko mu servira ovakve informacije koje ponavlja već 2 godine.
    Uzgred, sumnjam da su tačne .Kon kaže 20% što je realnije.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama