BRAVO! Doček ispred Skupštine za naše matematičare!

23 januara, 2016

Konačno su i oni koji to najviše zaslužuju, koji su naš najveći ponos i koji nas u svetu predstavljaju na najbolji mogući način dočekali da ih Srbija dočeka ispred Skupštine! Posle košarkaša, tenisera, fudbalera, rukometaša, vaterpolista i ko zna koga još, olimpijski šampioni iz Matematičke gimnazije danas će biti dočekani ispred Skupštine grada Beograda.
Ucenici matematicke gimnazije_210116_RAS foto Vladimir Zivojinovic06_1000x0
Oni su nam doneli šest medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane. To su medalje koje sijaju jače od bilo koje druge.
Iako je ovaj doček organizovan u sklopu dočeka vaterpolista, mi mu se radujemo isto kao da je isplaniran baš za matematičare.
Ceo program počeće u 17:45 ispred Starog dvora, a mlade matematičare i vaterpoliste očekujemo na balkonu oko 21 čas.
Podsećamo, na takmičenje je iz Beograda otišlo sedam učenika iz Matematičke gimnazije – Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.
Učenici iz Srbije osvojili su šest medalja. Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu je osvojio Aleksa Milojević. Zlatnu medalju iz fizike osvojio je Mihajlo Sporić, dok je Dušan Novičić osvojio bronzanu medalju. David Milićević vratio se sa bronzanom medaljom iz informatike.
Lideri srpskog tima su Aleksandra Dimić i Boban Marinković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "BRAVO! Doček ispred Skupštine za naše matematičare!

  1. Maja kaže:

    Zasto nisu bili matematičari na balkonu?

  2. Suncica kaže:

    Bravo! Bravoooo! 😀

  3. Teach007 kaže:

    Tek danas vidim da je Mihajlo Sporic, izvanredan i multidisciplinarno talentovan ucenik, u ovom timu pobednika. Svaka čast, bas sam se obradovala. Pozdrav od omiljene nastavnice 🙂

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama