Bravo: Sutra postavljanje prve klupe za dojenje u Beogradu!

U četvrtak, 2. juna, u Beogradu u Tašmajdanskom parku kod restorana Madera, u 10 sati, biće postavljena prva MAM klupa za dojenje. Postavka klupa za dojenje je kruna akcije „MAMino mesto za dojenje“ pokrenute početkom godine na ideju Škole roditeljstva Nada Lazić.
S obzirom na činjenicu da se sve veći broj majki odlučuje da sa dojenja pređe na veštačku hranu, ovo je akcija koja zaslužuje punu podršku. Drugi, još važniji razlog je još uvek prisutna osuda majki koje doje na javnom mestu. Sada će mame imati svoj kutak za dojenje, a nadamo se da će klupe osvanuti i u drugim delovima grada i zemlje.
MAM-klupe,-pozivnica
Akcija, dakle, za cilj ima podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba, kao i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu. Sredstva za postavljanje MAM klupa za dojenje u parkovima u Srbiji obezbeđena su izdvajanjem 5 dinara od prodaje svakog proizvoda brenda MAM, u periodu od 15. februara do 15. maja.
Postavka prve MAM klupe za dojenje realizovana je uz podršku Grada Beograda i Javno komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“.
Svi koji žele, pozvani su da prisustvuju ovom važnom događaju!